2Binsite Artikel Website
Image default
Kinderen

Tangle speelgoed, wat is het en wat zijn de voordelen?

We zien het steeds meer voorbij komen: Tangle speelgoed. Maar wat is het nu precies en wat zijn de voordelen? Een ding is zeker, het is ontzettend populair bij kinderen en in het onderwijs. 

Natuurlijk moeten we ook eerlijk en realistisch zijn en het is dan ook geen speciaal wondermiddel. Wel is het duidelijk dat het een hoop voordelen kan hebben voor kinderen. Ben je benieuwd wat de voordelen zijn en wat het is? Lees dan snel verder, wij hebben het namelijk voor je op een rijtje gezet!

Wat is Tangle speelgoed?

Oke, wat is Tangle nu precies? Kort gezegd is het een therapeutisch hulpmiddel. Er zitten verschillende hoeken in en het is erg flexibel, hierdoor vinden veel kinderen het ook leuk en fijn om mee te spelen. 

Een verbeterde concentratie

Een van de belangrijkste voordelen van Tangle speelgoed is dat het zorgt voor een betere concentratie bij kinderen. Hierdoor wordt het dan ook veel gebruikt in het onderwijs. Veel leraren in het lager onderwijs vinden het een geweldig hulpmiddel, vooral voor kinderen die snel afgeleid zijn. 

Ontspanning

Kinderen krijgen tegenwoordig te maken met ontzettend veel prikkels. Op school, buiten, van de tv en ga zo maar door. Het is dan ook logisch dat kinderen soms moeite hebben met ontspannen. Tangle speelgoed kan hierbij helpen. Door het flexibele speelgoed dat makkelijk te bewegen is, kunnen kinderen beter ontspannen.

Hand oog coordinatie

Naast dat de Tangle zorgt voor een betere concentratie en ontspanning kan het ook helpen met het verbeteren van de hand oog coordinatie, voor sommige kinderen is dit erg handig. 

Een Tangle biedt dus een aantal voordelen. Maar het is wel belangrijk om in gedachte te houden dat het toch gewoon speelgoed blijft. Verwacht dus geen fantastische resultaten als je dit voor je kind koopt, maar het kan zeker iets helpen.