2Binsite Artikel Website
Image default
Internet marketing

De etalage van je webshop is SEO

Stel je een drukke winkelstraat voor met twee bakkers. De een heeft fantastisch lekker brood, maar in zijn etalage vindt je nergens een verwijzing naar dat ambachtelijk juweeltje. De andere bakker heeft ook geweldig lekker brood en zet dat centraal in zijn etalage met de schijnwerpers er vol op, productinformatie er bij en ook nog eens een leuke aanbieding. Wie trekt er meer klanten, denk je? 

Het gaat zowel bij fysieke winkels als bij webshops om het binnentrekken (en binnenhouden) van klanten. Zij zoeken óf heel gericht naar een product of zijn zich aan het oriënteren in de richting van jouw product. Daarbij gebruiken ze vrijwel zeker zoekmachines als Google, Bing of Yahoo. Google is in ons land onbetwist de meest gebruikte zoekmachine en hoe mooi zou het zijn als jouw website bovenaan het lijstje van antwoorden op een zoekvraag zou verschijnen.  Jij kunt dit als online ondernemer een beetje beïnvloeden door het Google makkelijker te maken jou te vinden en je een hoge ranking te geven. Het gereedschap om Google gunstig te stemmen heet zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO genoemd. 

Zoekmachine optimalisatie prikkelt en voedt de Google-robot met trefwoorden, zoals in ons voorbeeld bijvoorbeeld bakker, lekker, brood, ambachtelijk. Het is echter zinloos om die woorden op een rijtje op je website te zetten, want zoekrobots tellen de trefwoorden alleen als ze in een tekst staan. En tegenwoordig willen ze die trefwoorden ook nog eens in een zinnige, goede en inhoudelijke tekst aantreffen. Kortom: zoekmachine optimalisatie is werk voor specialisten. 

Die zullen je helpen met goede tekstschrijvers die snappen hoe ze jouw winkel het beste onder de aandacht van de zoekmachines en dus jouw klanten kunnen brengen. Dan zullen ze ook jouw website via SEO linkbuilding in een omgeving op het internet plaatsen van andere, interessante websites voor jouw klanten en hen bijvoorbeeld via Google Adwords mooie aanbiedingen doen als ze op zoek naar jouw producten of diensten zijn.

 

http://www.proseo.nl/