2Binsite Artikel Website
Image default
Industrie

Acrylaat plaatmateriaal

Acrylaat is een materiaalsoort die ook wel onder de naam Plexiglas of Perspex bekend staat. Acrylaat plaatmateriaal is een veel toegepaste materiaalsoort vanwege zijn unieke eigenschappen t.o.v. materiaalsoorten als glas of hout. Acrylaat platen kunnen gewalst of gegoten zijn. Gegoten acrylaat platen zijn gemakkelijker bewerkbaar. Zeker wanneer deze platen bijvoorbeeld gefreesd, geboord of gezaagd moeten worden. Gewalste acrylaat platen zijn breekbaarder en niet in verschillende kleuren leverbaar. Ze zijn alleen in opaalwit of glashelder kleur verkrijgbaar. Acrylaat is slagvast en dus enorm sterk, ook is het licht in gewicht en zelfs 50% lichter dan glas. Dit maakt het als materiaalsoort een uitstekend alternatief voor glas. Bovendien is de prijs ook nog eens een stuk goedkoper.

Maar waar wordt acrylaat dan toegepast

Eigenlijk overal waar je glas kunt vervangen. Dus of het om overkappingen gaat of voorzetramen, kaarthouders, displayhouders of afwerking van balies of beschermkappen de toepassingen zijn enorm. Ook in de reclamewereld voor displays zie je vele toepassingen mede vanwege de mogelijkheid om het materiaal eenvoudig te bewerken en of bedrukken. Omdat het glashelder is wordt het niet alleen als platen maar ook als blokjes of acrylaat kappen vervaardigd. Toepassingen als aquaria of bijvoorbeeld horloge blokjes worden gekozen vanwege zijn lichtdoorlatendheid.

Waar te bestellen

Wanneer u op zoek bent naar een acrylaat plaat, blokken of kappen dan kunt u gerust een kijkje nemen bij Vink Acrylaat. Alle producten worden hier op maat vervaardigd en als grootste kunststof producent in Nederland niet voor niet een specialist op het gebied van Acrylaat. U kunt direct een offerte op maat aanvragen en heeft hier altijd een professionele ondersteuning vanwege de diversiteit aan mogelijkheden voor gebruik van acrylaat. Een specialist waar u ook met uw specifieke wensen een oplossing kunt vinden voor het gebruik van acrylaat. Of het nu gaat om engineering onder extreme omstandigheden of een eenvoudige oplossing met acrylaat je krijgt hier altijd professionele ondersteuning.