2Binsite Artikel Website
Image default
Huishoudelijk

Last van bevroren leidingen?

Leidingen zijn erg belangrijk, en daarom is het goed functioneren ervan ook een van de belangrijkste dingen in huis. We staan hier niet altijd bij stil, omdat het geen alledaags probleem is om uzelf mee bezig te houden, maar leidingen kunnen als gevolg van slechte zorg bevriezen. Als de temperatuur onder het vriespunt komt, zal het water in de leiding altijd bevriezen. In dat geval moet u de nodige maatregelen nemen om grotere schade te voorkomen. Maar het is ook handig om te weten wat u kunt doen om te voorkomen dat u volledig vast komt te zitten wanneer u last dreigt te krijgen een bevroren waterleiding.

 

Wat zijn de gevolgen van een bevroren leiding?

Het meest voor de hand liggende fenomeen van bevriezing van waterleidingen is wanneer er geen water meer uit de kraan druppelt en de buitentemperatuur onder het vriespunt daalt. Omdat de temperatuur ’s nachts enkele graden daalt, komt dit fenomeen’ s nachts vaker voor. Het gevaar hierbij is dat het ’s ochtends weer warm wordt en het water in de leidingen smelt. Als de pijpleiding beschadigd is, ontstaat er een lek. Dit kan ernstige schade veroorzaken, zeker als het niet op tijd ontdekt wordt. Bedenk alleen dat de kelder onder water is of dat er elektrische schade is.

 

Hoe valt het te voorkomen?

Leidingen die aan de kou worden blootgesteld, moeten goede thermische isolatie-eigenschappen hebben, wat de belangrijkste preventieve maatregel is om bevriezing van de leidingen te voorkomen. Zorg er daarom voor dat de leidingen in de winter goed geïsoleerd zijn. U kunt dit eenvoudig bereiken door de buis af te dekken met een oude deken. Zorg er ook voor dat de verwarming niet volledig is uitgeschakeld (als de kamer die heeft). Houd de minimumtemperatuur boven het vriespunt. Dit voorkomt dat het water in de pijpleiding bevriest, wanneer water in de pijpleiding bevriest dan kan dit vervelende gevolgen hebben. Ook moet ervoor worden gezorgd dat er zo min mogelijk koude lucht in de ruimte kan komen waar het kanaal zich bevindt. Vooral de kelder is het meest kwetsbaar, vooral omdat de koude lucht relatief zwaarder is, omdat mensen eerder geneigd zijn de verwarming uit te zetten. Er kunnen ook openingen in de wijnkelderramen zijn waardoor koude lucht kan binnendringen. Daarom worden alle mogelijke openingen afgedicht en verwarmd gehouden. De bespaarde energiekosten zijn niet hoger dan de kosten van schade aan de gekoeld waterleiding.

 

Een bevroren leiding, wat nu?

Voorkomen is beter dan genezen, maar er zijn momenten wanneer u toch te maken krijgt met bevroren leidingen. Wanneer dit gebeurt dan is het vaak beter om een loodgietersbedrijf in te schakelen. Bent u nog op zoek naar een loodgietersbedrijf Amstelveen? Wij zijn uw loodgieter Amstelveen, wij beschikken over de kennis en ervaring die nodig is om de klus met een bevroren leiding te klaren. Waarom een loodgieter Amstelveen? Wel, sommige dingen wat betreft watervoorziening kunt u oplossen zonder de tussenkomst van een loodgieter. Maar, leidingen is een van de aspecten die echte expertise en vakkennis vereist. Daarom is het inhuren van de loodgieter verstandig. Plus, nu dat de loodgieter alles uit handen neemt heeft u er zelf ook geen omkijken meer naar. Daarnaast kan de loodgieter u wellicht beter advies geven, over wat u in het vervolg beter kunt doen om ervoor te zorgen dat de waterleiding niet meer zal bevriezen, want slecht onderhoud en slechte verzorging is de enige oorzaak voor bevroren leidingen. Want temperatuurdaling is iets waar het leidingnet tegen bestand dient te zijn, het is echter hoe u er mee omgaat dat maakt of het leidingnet nog goed blijft functioneren gedurende een koude periode.

https://loodgieter-amstelveen.nu/