2Binsite Artikel Website
Image default
Huishoudelijk

Een stressvrije verhuizing? Dat is zeker mogelijk!

Bij een verhuizing komt een hele hoop kijken. De meeste verhuizingen verlopen dan ook zeker niet vlekkeloos en dat is voorkomen normaal. Maar wij hebben wel een aantal tips om jou te helpen het zo soepel mogelijk te laten voorlopen en stress te besparen tijdens een drukke verhuisperiode.

Goede voorbereiding is het halve werk

“Een goede voorbereiding is het halve werk”. Dat is een mooi gezegde en past goed bij een verhuizing. OP tijd beginnen met het regelen van verschillende zaken zorgt ervoor dat je tijdens het verhuizen van alle zware en kostbare spullen daar in ieder geval niet meer naar hoeft om te kijken.

Adreswijziging doorgeven

Het is belangrijk om je nieuwe adres bij verschillende instanties door te geven en dat zo snel mogelijk. Je bent zelfs wettelijk verplicht om dit binnen een termijn van vijf dagen te doen. Wanneer je dit niet doet, kun je een boete van € 325,- op de mat verwachten. Voor overige post kun je ook je ook terecht bij de speciale service van PostNL. Zij sturen post die toch nog jou oude adres bevat door naar het nieuwe adres. Let op, hier moet je wel extra voor betalen.

Goede verhuisdozen aanschaffen

Het aanschaffen van goede verhuisdozen klinkt de meeste mensen wel belangrijk in de oren, maar toch doen velen dit niet. Een slechte doos gebruiken, zoals een verhuisdoos, brengt een groot risico met zich mee. De doos kan scheuren of de bodem zakt door. De veiligste optie is het kopen van verhuisdozen. Er zijn twee soorten verhuisdozen: de autolock en Amerikaanse vouwbodem. De laatste hoef je enkel dicht te plakken met tape. En vergeet ook zeker niet de verhuisdozen te labelen. Zo kun je de dozen direct naar de juiste ruimte tillen en bespaar je een hoop tijd. Vooral bij een verhuizing naar een verzorgingstehuis is dit ideaal.

https://www.rbwebart.nl/verzorgingshuis-verhuizing/

Gerelateerde artikelen

Dé loodgieter in Hoofddorp

Hoe kunt u een lekkage voorkomen?

Huis voorjaarproef maken met tips van de loodgieter

CV-ketel onderhoud en het winterse weer

Wat kan ik met een waterontharder?

Haal de zomer terug