2Binsite Artikel Website
Image default
Huishoudelijk

De beste energiezuinige waterkoker voor een duurzaam huishouden

De beste energiezuinige waterkoker voor een duurzaam huishouden

Wanneer je meer aandacht geeft aan de duurzaamheid van je huishouden ben je goed bezig. Op deze manier draag je persoonlijk bij aan het verminderen van je voetafdruk en de gestelde klimaatdoelen van 2050. Daarnaast helpt het je ook nog eens om je energierekening wat te verlagen, geen overbodige luxe in deze tijd!

Er zijn veel huishoudelijke apparaten die ervoor kunnen zorgen dat je minder energie verbruikt. Ook een waterkoker is hier een onderdeel van. Een waterkoker is misschien niet de grootste gebruiker, maar een energiezuinige waterkoker zorgt toch voor een flinke besparing. Benieuwd wanneer een waterkoker energiezuinig is? In dit artikel nemen we je mee in wat een waterkoker energiezuinig maakt en waar je een goed model kunt kopen.

Een energiezuinige waterkoker: waar let je op?

Wanneer je een energiezuinige waterkoker gaat aanschaffen heb je een aantal criteria waar je op moet letten. Allereerst is dit het vermogen van de waterkoker. Vaak wordt de volgende vuistregel genomen: Hoe hoger het vermogen van de waterkoker hoe zuiniger de waterkoker is. Dit komt doordat de waterkoker dan makkelijker het water op de gewenste temperatuur krijgt.

De gewenste temperatuur is ook een belangrijk onderdeel van de energiezuinigheid. Dit klinkt misschien vreemd. Maar: Sommige thee wordt gedronken op een specifieke temperatuur. Zoals groene thee op 60 graden Celsius. Wanneer je water kookt tot 100 graden Celsius, terwijl je maar 60 graden wilt hebben, wordt er onnodig energie verbruikt. Sommige waterkokers hebben een ingebouwde temperatuurregeling. Dit draagt dus bij aan een energiezuinige manier van omgaan met je waterkoker.

De 3 beste energiezuinige waterkokers

Daarnaast zijn waterkokers met een mogelijkheid tot het instellen van een specifiek aantal kopjes ook duurzamer. Je kunt je voorstellen dat als je maar 3 kopjes water wilt, het duurzamer is om er 3 te zeten dan om er 7 te zetten. Een waterkoker met instelbare kopjes is daardoor een goede overweging wanneer je duurzaamheid belangrijk vindt. Maar welke waterkokers zijn dan goede, energiezuinige waterkokers? Hieronder zullen wij drie modellen verder toelichten. Dit is onze top 3 van beste, energiezuinige waterkokers:

1.     Domo My Tea

Met de Domo DO482WK zet je met een druk op de knop eenvoudig een kopje met 200 ml kokend water (100°C). Alleen het water dat je nodig hebt, is in slechts 45 seconden aan de kook, dus je gaat heel zuinig om met  water en energie. Naast thee is het ook geschikt voor andere warme dranken: minutensoep, oploskoffie, oploschocolademelk.

 Kenmerken van  Domo `My Tea’ECO Waterdispenser:

 • Inhoud waterreservoir: 1,5 l
 • 200 ml water van 100°C in 45 seconden
 • Kookt alleen het water dat je nodig hebt – efficiënt water en energiegebruik
 • Ook handig voor andere dranken
 • Super snel en makkelijk – 1 druk op de knop
 • De perfecte dosering, recht in je kopje
 • BPA-vrij
 • Diameter vulopenig: 7,9 x 3,1 cm
 • Kabellengte: 85 cm
 • Geen filter
 • Inhoud waterreservoir: 1,5 l
 • 2 jaar garantie

Door de mogelijkheid om alleen water te koken dat je echt nodig hebt ga je efficiënt om met de energie. Hierdoor heb je altijd een perfecte dosering, voor één, twee of meer kopjes thee. Het is een ideale waterkoker voor alle soorten dranken, en voor het koken. Kortom: Een energietopper.  

2.     Russel Hobbs Legacy

Russell Hobbs Legacy Kettle combineert de nieuwste technologie met een indrukwekkend design. De waterkoker heeft een vintage look en is geïnspireerd op de eerste automatische waterkoker. Legacy-ketels zijn daarentegen veel stiller dan de eerste geautomatiseerde waterkokers en waterkokers die  tegenwoordig worden gevonden. Quietboil technologie maakt deze waterkoker 70% stiller. Je merkt nauwelijks dat de waterkoker aan staat! Breng kleur in je keuken met deze waterkoker!

Breng 1, 2 of 3 kopjes gemakkelijk en snel aan de kook

 De Legacy Kettle heeft een handig display voor één, twee of drie kopjes, zodat je niet onnodig water hoeft te koken. Wil je ’s ochtends heerlijke thee zetten? Zo is  Legacy niet alleen stil, maar ook nog eens erg snel! Deze waterkoker kookt 1 kopje in 55 seconden en je  kunt gelijk genieten van heerlijke thee. 

Bespaar 66%  energie

 Met deze waterkoker stel je nauwkeurig de hoeveelheid water in die je nodig hebt, waardoor je direct energie bespaart. Bespaar 66%  energie! De efficiënte Legacy Red Kettle heeft een perfecte tuit, zodat al het water in een kopje wordt geplaatst in plaats van in een aanrecht.

De inhoud van de legacy waterkoker is 1,7 liter. Je zet gemakkelijk een hele pot thee in één keer  voor jou en je gezin.

Het is altijd belangrijk om voldoende water in je waterkoker te hebben, maar dat vergeet je gemakkelijk. Dankzij de droogkookbeveiliging wordt de waterkoker uitgeschakeld en wordt voorkomen dat het verwarmingselement doorbrandt.

3. Russel Hobbs Buckingham

Water is snel gekookt dankzij een kooksnelheid van 1 minuut en 53 seconden. Deze stille waterkoker maakt met een geluidsniveau van 69 dB weinig geluid tijdens het water koken. Met een literinhoud van 1,7 liter kook je water voor 7 koppen thee. De behuizing wordt heet tijdens het water koken, hierdoor pak je de waterkoker alleen veilig vast aan het handvat.

Met  Russell Hobbes Buckingham wordt niet je hele huis wakker als je ’s ochtends thee drinkt. Het geluidsniveau is 69 dB en de waterkoker maakt bijna geen geluid terwijl het water kookt. Wanneer de buckingham wordt geactiveerd, gaat het blauwe LED-lampje aan de buitenkant van de roestvrijstalen behuizing branden. De waterkoker is ook snel, kokend water in 1 minuut  53 seconden. Je hoeft je spannende serie dus niet zo lang te onderbreken.

Conclusie 

De beste energiezuinige waterkoker verschilt per budget, wensen en keukeninrichting. Maar, een aantal goede opties zijn de Domo My Tea waterkoker en De Russel Hobbs Legacy of Buckingham waterkoker. Een van deze drie opties is perfect als je op zoek bent naar een geode, energiezuinige waterkoker.

https://waterkoker.info/energiezuinige-waterkoker/

Gerelateerde artikelen

Een ontstopping herkennen doe je zo!

Dé bekroonde geluidsprestatie van 2021

Realtime warm water met een doorstroomapparaat.

Alles wat je moet weten over een rijstkoker

Top schoonmaak tips

Uitvaart Zwijndrecht & Hendrik ido ambacht door Ballegooijen