2Binsite Artikel Website
Image default
Hobby en vrije tijd

Een leuke uitdagende autospeurtocht maken

Zoek je nog een leuke vrijetijdsbesteding of uitje? Dan is een autospeurtocht misschien wel iets voor jou. Samen met je partner of met een groepje vrienden rijd je langs mooie plekken onderweg maak je allerlei leuke opdrachten. Een hele bijzondere manier om allerlei mooie plaatsen en bijzondere plekken in Nederland te ontdekken.

Overal in Nederland kan je leuke autospeurtochten doen

Hoe gaat een speurtocht met de auto precies in zijn werk? Je krijgt of download een app van diegene waar je de speurtocht boekt. Hiermee kan je navigeren van plek naar plek. Maar let op er wordt niet letterlijk aangegeven welke straat of weg je moet nemen. Door middel van het kompas dat je ook krijgt moet je de juiste richting zoeken. Zo kom je soms onderweg voor behoorlijk dilemma’s te staan en moet je samen met je partner of vrienden een goede beslissing nemen. Stel dat het kompas aangeeft dat je als richting rechts aan moet houden en je komt op een plek uit waar je alleen maar rechtdoor kan of links. Dan moet je daar samen uit zien te komen. Welke richting je dan het beste kan nemen om de speurtocht op de juiste manier te kunnen voltooien.

Onderweg doe je allerlei opdrachten in maar ook buiten de auto

Het leuke van een autospeurtocht zijn ook de opdrachten die je onderweg krijgt. Soms is het ook de bedoeling dat je door middel van opdrachten een bepaalde code moet zien te vinden of te kraken waarmee je aan het eind bijvoorbeeld iets kan openen waar een prijsje inzit. Dit is niet bij iedere autopuzzeltocht het geval. De opdrachten en vragen die je onderweg krijgt kan je soms in de auto uitvoeren of beantwoorden. Daarnaast is het ook mogelijk dat je de auto heel ven aan de kant van de weg moet zetten en even uit moet stappen. Dat maakt de speurtocht ook heel afwisselend. Het is bovendien ook wel even fijn dat je tussendoor ook even de benen kunt strekken en van de mooie plekken waar je langsrijdt te genieten.

Een leuk en betaalbaar uitje voor jong en oud

Het is een leuk betaalbaar uitje voor jong en oud. Dat je eigenlijk altijd wel kan doen. Ook als het bijvoorbeeld een dag slecht weer is kan je er toch lekker op uit met de auto. Daarnaast kan je het ook qua gezelschap lekker afwisselen. De ene keer doe je met je partner alleen (en als het gaat) de volgende keer doe je het met een groepje vrienden doen of bijvoorbeeld samen met opa en oma.