2Binsite Artikel Website
Image default
Gezondheid

Wat kan je doen tegen hooikoorts zonder geneesmiddelen

Een vraag die vooral in het voorjaar gesteld wordt is “wat te doen tegen hooikoorts zonder geneesmiddelen?”. Om antwoord te geven op deze vraag hebben we deze blog opgesteld. Er zijn allerlei tips en tricks die je kan gebruiken en die kunnen helpen, zodat je geen geneesmiddelen nodig hebt. Als je onze tips wilt lezen, kan je hieronder verder lezen.

Wat te doen tegen hooikoorts zonder geneesmiddelen, tips en tricks

Om hooikoorts tegen te gaan zonder geneesmiddelen, moet je eerst weten voor welke pollen je precies allergisch bent. Als je weet voor welke pollen je allergisch bent dan kan je rekening houden in welke periode je last gaat krijgen van klachten. Je kan hieronder nog twee tips lezen om hooikoorts zonder geneesmiddelen tegen te gaan.

  • Deuren en ramen gesloten houden: een van de makkelijkste manieren om hooikoorts tegen te gaan is het dichthouden van je deuren en ramen in huis. Vooral in de namiddag zijn er vaak veel pollen, als je dan de ramen en deuren gesloten houdt kan je minder last ervan hebben. Als je toch het huis wilt luchten dan kan je dit het beste in de ochtend of in de avond doen.
  • Buiten sporten: De tweede tip die we hebben is om zo min mogelijk buiten te sporten. Buiten is nu eenmaal de plek waar je het meest last zal hebben van de pollen. Als je wilt sporten ga dit dan binnen doen in een gesloten ruimte. Als je toch per se buiten wilt sporten kan je dit het beste in de ochtend of na een regenbui doen. Dan zullen de pollen het minste zijn en heb jij minder last ervan.

De hooikoorts klachten

De meest voorkomende hooikoorts klachten zijn rode ogen, niezen, loopneus en kriebels in de neus. Dit zijn klachten waar je het liefst van af wilt, je kan ook kijken op “wat te doen tegen hooikoorts zonder geneesmiddelen” voor meer informatie.

 

https://web-wings.nl/