2Binsite Artikel Website
Image default
Gezondheid

Wat is de Invisalign beugel voor volwassenen eigenlijk?

Mensen gaan natuurlijk naar de tandarts om hun gebit gezond te houden. Maar dat is niet de enige reden. Een mooi gebit is een groot goed en je wilt je tanden graag mooi en verzorgd houden. Kinderen die nog in de groei zijn gaan naar de ortho voor een beugel. Dat is ook een optie voor volwassenen maar een beugel is in het dagelijks leven niet altijd even praktisch. De beugel van Invisalign is speciaal voor volwassenen ontwikkeld en is veel makkelijker in het dagelijks gebruik.

Het gemak van Invisalign

De beugel van Invisalign is speciaal voor volwassenen ontwikkeld en is dan ook praktisch in het dagelijks gebruik. In tegenstelling tot een traditionele slotjesbeugel kun je de beugel van Invisalign makkelijk uitnemen. Zo kun je gewoon eten en je tanden poetsen zoals je gewend bent. En omdat de aligners doorzichtig zijn valt het nauwelijks op dat je de beugel draagt. Je tandarts in Breda kan je meer vertellen over de duur van de behandeling maar meestal ligt dit ergens tussen de 9 en 18 maanden. Dat is aanzienlijk korter dan bij een slotjesbeugel, waarbij de behandelduur kan oplopen tot wel drie jaar.

Waar kun je terecht voor de beugel van Invisalign?

Een Invisalign beugel wordt altijd door een orthodontist, eventueel in samenspraak met de tandarts, aangemeten. Je kunt er dus niet voor bij je lokale mondhygiënist in Breda terecht. Als je kinderen hebt met een beugel kun je bij dezelfde ortho in Breda informeren of deze ook de beugel van Invisalign aanbiedt. Zo niet, dan kun je altijd bij een tandarts terecht die een aanvullende dienstverlening voor Invisalign biedt. Deze informatie vind je meestal op de website maar je kunt natuurlijk ook even bellen.

Gerelateerde artikelen

Tips voor een goede mondverzorging

Tips voor thuiswerken

Erectieproblemen bij hoge bloeddruk

Mentale gezondheid

Waarvoor helpt CBD olie?

Tips voor het bezoek aan de tandarts praktijk in Amsterdam