2Binsite Artikel Website
Image default
Gezondheid

Problemen met het bubbelbad

Een bubbelbad is een leuk voorwerp om thuis te hebben. Even lekker ontspannen van de zware werkdag. Of even gezellig een glaasje drinken met de zonsondergang.  Maar wat als er problemen zijn met het bubbelbad. Stel je voor dat het water stinkt. Hoe kan dat en wat is er tegen te doen?

 

Stank of een muffe lucht

Als het bubbelbad water stinkt of een muffe lucht bevat, dan is de kans groot dat het water al een tijde in het bubbelbad zit. De reden van de stank of de muffe lucht zijn de bacteriën. Het zwembad gaat stinken of muf ruiken, wanneer er veel bacteriën in het water zit. Er komen meer bacteriën in het water, wanneer er regelmatig bladeren of andere niet gewenste dingen in het water te vinden is.

 

De oplossing

De oplossing voor de vieze geur in het water is het water verversen. Een andere oplossing voor het tegengaan van de vieze geur, is om het water te reinigen. Als er een muffe geur uit het water komt, dan is er een andere oplossing noodzakelijk. Als er een muffe geur aanwezig is, dan wordt er aangeraden om ontsmettingsmiddelen toe te voegen. De muffe geur is namelijk het resultaat voor te weinig schoonmaakmiddel in het water. Belangrijk is wel dat er rustig gedoseerd wordt met het ontsmettingsmiddel. Wanneer er teveel ontsmettingsmiddel in het water zit, is er een kans dat het bubbelbad chemisch zal gaan ruiken.

 

Algemene zaken

Voor het goed onderhouden van het bubbelbad is het goed om af en toe het bubbelbad van buiten schoon te maken. Als het bubbelbad in de winter niet wordt gebruikt, dan kan het bubbelbad toch aanblijven. Hierdoor kan het bubbelbad schoon blijven. Wil je toch energie besparen, dan is het handig om het bubbelbad leeg te laten lopen. Zorg dat het bubbelbad gelijk schoon wordt gemaakt na het leeglopen. Wanneer het bubbelbad leeg is gelopen en schoon is gemaakt, dan is het handig om het bubbelbad af te dekken. Zo wordt het bubbelbad niet smerig en is het schoonmaken van het bubbelbad niet voor niks geweest.