2Binsite Artikel Website
Image default
Gezondheid

Lipoedeem behandelen

Lipoedeem is een aandoening die zorgt voor nare vetophopingen bij de billen, benen en armen. Voor de meeste patiënten is liposuctie de enige echt effectieve behandeling om de klachten van lipoedeem te verminderen. Veel mensen hebben dus baat bij liposuctie benen voor een goed liposuctie resultaat. Wij vertellen je graag wat er allemaal komt kijken bij een lipoedeem behandeling.

 

Lipoedeem is een ziekte die het vooral gemunt heeft op vrouwen. Het belangrijkste symptoom hierbij zijn plaatselijke vetophopingen op de bovenbenen, billen, heupen, onderbenen en/of de armen. Deze vetophopingen kunnen voor pijn of een zwaar gevoel zorgen. Lipoedeem kan vooralsnog niet genezen worden. De klachten kunnen wel verminderen en het uiterlijk van de gebieden kunnen verbeteren door een liposuctie behandeling.

 

Ongeveer 10% van alle vrouwen in Nederland worden in meer of mindere mate getroffen door lipoedeem.

 

Er is dus vooralsnog geen behandeling die lipoedeem echt kan genezen. Er zijn wel behandelingen die de klachten zwaar kunnen verminderen. De meeste vrouwen met lipoedeem krijgen een combinatie van de volgende behandelingen:

 

  • Dieetadvies om af te vallen

  • Spierversterkende oefeningen

  • Het dragen van aangemeten steunkousen

  • Lymfedrainage om de vochtophopingen te behandelen

 

Ondanks deze maatregelen ervaren patiënten vaak toch weinig verbetering. Deze mensen worden vaak beter geholpen door een liposuctie behandeling.

 

De liposuctie bij lipoedeem wordt gedaan onder lokale verdoving. Daarom mag je na de ingreep vrijwel direct weer naar huis. Je kunt echter niet zelf rijden, dit aangezien de effecten van de verdoving nog tot wel 24 uur na de behandeling merkbaar kunnen zijn. Zorg daarom altijd voor vervoer.

 

Doordat de verdoving nog zo lang doorwerkt is er vaak maar weinig last van napijn. Wanneer je toch napijn krijgt kun je gewoon paracetamol nemen.

 

Het herstel na een liposuctie verloopt over het algemeen vrij vlug. Een tot twee dagen na de ingreep mag je alweer douchen. Veel mensen kunnen na enkele dagen ook alweer hun normale werkzaamheden oppakken. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het type werk dat je doet.

 

We raden aan om in ieder geval de eerste drie tot zes weken na de ingreep niet te gaan sporten of zwaar lichamelijk werk te verrichten.

 

https://faceland.nl/