2Binsite Artikel Website
Image default
Gezondheid

Lekkerder in je vel met familieopstellingen

We hebben allemaal weleens momenten waarop het niet lekker loopt, waarop je niet lekker in je vel zit. De een heeft die momenten af en toe, een ander heeft heel vaak dat soort momenten. Vaak is er een reden waardoor je je even niet zo fijn voelt. Dat kan iets zijn in een relatie, op je werk of omdat er iets anders voorgevallen is. Wat het ook is, je kunt er altijd wat aan doen, als je wilt. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen die ervoor zorgen dat je weer lekkerder in je vel zit. Een daarvan is het doen van familieopstellingen.

Een familieopstelling is een methode waarmee je zicht krijgt in jouw onbewuste patronen. Het laat je zien welke innerlijke overtuigingen jij bij je draagt. En het helpt je om dingen op een positieve manier echt te veranderen. Het is echt een constructieve manier om problemen waar je tegenaan loopt te veranderen. Door een familieopstelling te doen krijg je dus inzicht in wat de oorzaak is en door de familieopstelling verandert dat wat je wil veranderen op positieve manier. Want met een familieopstelling heel je op onbewust (en energetisch) niveau dat wat er geheeld mag worden.

Inshine Familieopstellingen verzorgt familieopstellingen individueel, in groepsverband, met paarden en ook online. Martine van Inshine Familieopstellingen ligt toe: “Familieopstellingen is echt een heel mooie methode waarmee je echt dingen kunt veranderen in de basis en daarmee verandert het ook letterlijk in je leven. Veel mensen denken namelijk dat iets wat ze in het ‘nu’ ervaren de reden is dat ze zich minder fijn voelen, maar de praktijk laat zien dat de basis heel vaak al in de (vroege) jeugd ligt.

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat iemand als klein kind onbewust voor zijn ouders is gaan zorgen. Doordat dat patroon al zo jong is begonnen, kan het een soort onbewuste manier van doen worden die zich in het volwassen leven ook op allerlei manieren laat zien. Bijvoorbeeld dat die persoon daardoor op zijn werk steeds teveel werk op blijft pakken, wat uiteindelijk resulteert in een burn-out of andere fysieke klachten. Een familieopstelling kan dit duidelijk zichtbaar maken. Door bewust te worden van een patroon en andere bewegingen te maken in de opstelling, komt er letterlijk beweging in het systeem en het maakt dat die persoon in het ‘nu’ ook vaak andere bewegingen kan maken. Waardoor er meer rust en ruimte komt voor die persoon.

Familieopstellingen is dus echt constructief werken op onbewuste lagen. Het zorgt bijvoorbeeld dat je loskomt van verstrikkingen in jouw familiesysteem, dat je de lasten die je onbewust bent gaan dragen voor iemand anders kunt teruggeven. Inzien en loslaten dus en dat geeft ruimte voor jou, om echt helemaal jezelf te voelen en jezelf te zijn.”

Meer lezen over familieopstellingen of meer weten over Inshine Familieopstellingen? Kijk hier op de website: www.inshine.nl