2Binsite Artikel Website
Image default
Gezondheid

Heeft u wel eens aan een computerbril gedacht?

We zitten met zijn allen steeds vaker en langer achter de computer. Zelfs wanneer je geen kantoorbaan hebt. Ook in de zorg, het onderwijs en zelfs binnen productiebedrijven besteden we een toenemend deel van onze tijd met het kijken naar een beeldscherm. Dat heeft voordelen, maar ook nadelen.

Iedereen die lange dagen achter de computer maakt kent het. Zo rond een uur of half vier, vier uur, begin je vermoeide ogen te krijgen. De eerste klachten kun je nog wel oplossen door even wat water in je ogen te gooien, maar na een tijdje krijg je ook last van je oogkassen. Hoofdpijn is bij kantoorwerkers ook een veelvoorkomende kwaal.

De oorzaak van deze klachten ligt in het blauwe licht dat door monitoren wordt uitgestraald. Blauw licht beïnvloedt de hormoonhuishouding. Vooral de aanmaak van melatonine wordt erdoor geremd. Door het blauwe licht te filteren, voorkom je deze beïnvloeding.

Een computerbril doet precies dat: het beschermt je ogen tegen het blauwe licht en voorkomt zo dat je klachten krijgt. Hoewel veel mensen een bril op sterkte gebruiken als ze achter de computer zitten, is een leesbril dus absoluut geen computerbril.

Dat wil niet zeggen dat je geen computerbril op sterkte kunt krijgen, natuurlijk.

Computerbril: van zakelijk tot retro

Op www.leesbrilhuis.nl verkopen we een grote selectie computerbrillen, zowel computerbrillen op sterkte (van +0,50 tot +3,00) als computerbrillen zonder sterkte. 

Wanneer je ons assortiment bekijkt, zul je al snel zien dat je je voor je computerbril niet hoeft te schamen. Sterker nog, we doen er alles aan om alleen die modellen aan te bieden waarmee je gezien kunt worden, ook tijdens een overleg met het MT.

We hebben monturen in verschillende stijlen, zoals retro, zakelijk en klassiek en leveren een aantal topmerken, zoals Frank en Lucie, Eschenbach, Red Loop, Croon en Blueberry.

Bespaar jezelf de hoofdpijn, geef je ogen rust en kies vandaag nog jouw favoriete computerbril van www.leesbrilhuis.nl