2Binsite Artikel Website
Image default
Gezondheid

Ga witte aanslag op de tong effectief tegen

Een witte tong hebben is behoorlijk vervelend. Dat deze nu net even niet zo roze is als normaal is nog tot daar aan toe maar tongbeslag gaat vaak gepaard met andere problemen zoals pijnlijke plekken, vlekjes, bultjes, zwellingen en roodheid en dat is niet prettig. Daarnaast is de tong vaak de grootste veroorzaker van mondproblemen zoals een slechte adem of een vieze smaak. Het is dus is zaak dat je de tong goed reinigt om deze problemen tegen te gaan en te voorkomen.  

 

Kijk welk middel jou het handigste lijkt 

Om je tong te reinigen kun je daarvoor een tandenborstel gebruiken maar dit is niet altijd even effectief en kan zelfs pijnlijk zijn. Het is daarom beter te kiezen voor producten die speciaal ontwikkeld zijn om een witte tongte reinigen. Hierbij kun je denken aan mondwater, druppels voor de tong of een speciale borstel met gel. Welk middel je kiest is aan jou maar kijk wel altijd even goed wat er te koop is zodat jij een product kiest dat voor jou het beste geschikt is. Je kunt één product gebruiken maar meer kan uiteraard ook.  

 

Kies voor een compleet pakket zodat je alles in huis hebt 

Een probaat middel tegen een witte tong dat voor een goed effect zorgt is de OraBrush. Deze speciale borstel wordt dan ook niet voor niets door veel mensen wereldwijd gebruikt. Weet je niet zeker of dit wel iets voor jou is? Lees dan de beschikbare informatie over de borstel goed door. Als je de borstel aanschaft, dan is het wijs er meteen een goede gel bij te kiezen om de tong mee te reinigen en een frisse smaak in de mond te creëren. Je kunt deze producten ook kopen in één pakket zodat je meteen alles in huis hebt.  

 

Eerst goed uitproberen mag met de OraBrush 

Met de OraBrush zorg je er met behulp van de zachte haartjes op het borstelgedeelte voor dat je alle schadelijke bacteriën op de tong naar de oppervlakte brengt en kunt verwijderen. Je kunt door de vorm op nagenoeg elke plek op de tong geraken zodat je niks over slaat en alles reinigt. Als je eenmaal een OraBrush in huis hebt, mag je deze ook eerst uitproberen. Bevalt het product onverhoopt niet? Dan krijg je zelfs gewoon je geld terug nadat je het minimaal drie weken hebt uitgeprobeerd.   

 

Kies voor druppels als je borstelen niets vindt 

Is borstelen toch niet je ding of heb je vaak last van een slechte adem op een moment dat je geen water tot je beschikking hebt en borstelen of spoelen met mondwaterniet mogelijk is? Dan kun je wel kiezen voor het gebruik van druppels. Deze kun je namelijk nemen waar en wanneer je maar wilt. Voel je dat je een slechte adem of een vieze smaak in je mond krijgt? Dan neem je twee tot drie druppels en het probleem is snel verholpen. De druppels bevatten antibacteriële ingrediënten dus je pakt er meteen de witte tong op de juiste manier mee aan.  

 

Druppels zijn populair bij veel mensen 

De druppels zijn veilig in het gebruik en verstoren niet de balans in je mond. Je mag ze zo vaak gebruiken als nodig is dus dat is geen probleem. Lees altijd even goed door waarvoor ze precies bedoeld zijn zodat je weet of het product ook iets voor jou is. De druppels zijn populair en worden door veel mensen gebruikt omdat ze handig zijn en je ze ook onderweg of als je niet thuis bent kunt toepassen. Zorg ervoor dat je altijd een flesje bij je hebt zodat je nooit last hebt van een slechte adem of vieze smaak in de mond.