2Binsite Artikel Website
Image default
Gezondheid

Alles over een kunstgebit

Er zijn verschillende redenen voor het overwegen van een kunstgebit en deze hoeven niet eens met ouderdom te maken te hebben. Sommige mensen hebben van nature een slecht gebit, maar ook kan je de pech hebben gehad dat je een ongelukje hebt gehad en hierdoor een aantal tanden of kiezen hebt beschadigd of helemaal bent verloren. Een kunstgebit is echt niet meer per se voor ouderen en ook is de tandprothetische wereld inmiddels zo ver, dat jij en je omgeving het niet eens hoeft te merken. 

De plus- en min punten van een kunstgebit

Een groot voordeel, en misschien wel een van de grootste voordelen, is een zelfverzekerd en stralend gevoel. Het is te begrijpen dat je met een beschadigd of onvolledig gebit niet meer durft te lachen of praten en je de spiegel het liefst vermijdt. Heb je daarvoor veel problemen gehad met je eigen gebit? Ook dat is verleden tijd. 

Toch zijn er een aantal bijkomstigheden waar je bij de keuze voor een kunstgebit echt rekening mee moet houden. Ondanks dat de kwaliteit van een kunstgebit de laatste jaren aanzienlijk is verbeterd, moet je nog altijd rekening houden met hard voedsel. Veel kunstgebitten kunnen steeds meer aan, maar het eten van een appel uit de hand zal nog altijd een dingetje blijven. Daarnaast kan het zijn dat je smaakpupillen minder hun werk kunnen doen, doordat sommige kunstgebitten het gehemelte bedekken. Ook is het mogelijk dat je kaken na plaatsing zullen slinken, waardoor een aangemeten prothese losser gaat zitten. Houd dit goed in de gaten en ga af en toe langs voor controle. Twee keer per jaar naar de tandarts zal niet meer nodig zijn, maar laat je tanden zeker af en toe even zien! 

Ja, dat was nog een voordeel! Je hoeft namelijk niet meer per se twee keer per jaar naar de tandarts voor controle. De implantaten garanderen een leven zonder kies- en tandpijn. Een stralende glimlach en een flinke dosis zelfvertrouwen gegarandeerd!

 

Wat kost een kunstgebit?

Als het om kunstgebitten gaat is dit misschien wel de meest gestelde vraag. Begrijpelijk, want de kosten zullen hoog oplopen. Een direct antwoord is lastig. De kosten zijn namelijk afhaneklijk van verschillende zaken. Moet er veel gebeuren voordat de prothese daadwerkelijk kan worden geplaatst? Voor welk soort kunstgebit heb je gekozen? Is het een gedeeltelijk of een volledig gebit? Hoe ben je verzekerd? Wil je een persoonlijk antwoord op deze vraag? Schroom dan niet om even bij je tandarts te informeren en een consult in te plannen. Een kunstgebit is niet zomaar wat. Lees je in, bereid je voor en lach de rest van je leven je tanden bloot met een prachtig kunstgebit