2Binsite Artikel Website
Image default
Financieel

Slimme trucs hoe jij geld kunt besparen

Je hebt het ongetwijfeld wel gemerkt aan je portemonnee. Dankzij de algemene prijsstijgingen wordt het lastiger om rond te komen. Denk aan de prijzen in de supermarkten, belachelijk hoge energierekeningen, zorgpremie noem maar op. Dan hebben we de brandstofprijzen nog niet eens genoemd. Het leven is stukken duurder geworden waardoor sparen en leuke uitstapjes maken lastiger worden. Gelukkig ben je vandaag bij dit artikel beland. Wij hebben een paar slimme trucs hoe je geld kunt besparen zodat je weer mogelijkheden creëert om leuke dingen te doen!

Koken voor meerdere dagen en vries het in

Eten moeten we allemaal. Het is levensbehoefte nummer één, op zuurstof na dan natuurlijk. Helaas zijn levensmiddelen waaronder eten razend duur geworden. Vooral gezond eten is vreemd genoeg duurder dan junkfood. Gelukkig kun je met een paar handige trucs geld besparen en alsnog gezond eten. De truc is om eten te koken voor meerdere dagen. Hierdoor zorg jij ervoor dat je niet nogmaals naar de supermarkt hoeft te gaan om ingrediënten te halen. Probeer je dus goed te focussen op een portie waar jij voldoende aan hebt. Veel mensen hebben de neiging om veel meer te eten dan dat je daadwerkelijk nodig hebt. Wanneer je tijdens het koken je meer richt op porties en de restjes invriest, heb je voor meerdere dagen een heerlijke maaltijd.

Isolatiemateriaal

Een van de grootste kostenpost is de energierekening. Sommige mensen betalen bijna honderden euro’s per maand. Een paar handige trucs om geld te besparen op je maandelijks energierekening is door het huis goed te isoleren. Kou glipt vaak op meerdere manieren het huis in. Via de deuren, ramen, muren en ventilatiegaten noem maar op. Dit zorgt ervoor dat je telkens extra energie moet opwekken om het huis op een aangename temperatuur te krijgen. Wanneer je isolatiemateriaal plaatst zorg je ervoor dat kou niet meer je huis in glipt en de warmte heerlijk vasthoudt. 

Extra tip: voor dat je extra breed laminaat in je woonkamer legt, is het slim om een ondervloer/isolatiemateriaal te leggen. Dit helpt ook bij het vasthouden van warmte in een woning. Op zoek naar een ondervloer? Neem dan een kijkje hier: www.vloervoordeel.nl.