2Binsite Artikel Website
Image default
Financieel

Hoe te beginnen met beleggen

Beleggen, en dan vooral online beleggen, is tegenwoordig voor veel mensen een zeer aantrekkelijke optie om toch nog geld op hun geld te kunnen verdienen. Met de spaarrekening bij de bank lukt dat namelijk niet zo goed meer. Een stukje van je kapitaal beleggen kan op zowel korte als langere termijn een aantrekkelijke verhoging van het kapitaal betekenen. Beleggen is tegenwoordig ook echt stukken eenvoudiger dan het vroeger was, vooral omdat je er tegenwoordig eigenlijk niet eens meer voor je stoel uit hoeft te komen. 

Hoe beleggen nou eigenlijk in zijn werk gaat? Er zijn verschillende mogelijkheden. De populairste en wellicht ook wel de makkelijkste is door gebruik te maken van een online broker. Verder is het ook belangrijk om voor jezelf vast te stellen of je je geld langere tijd kwijt kunt zijn of dat je die periode liever korter hebt. Een goede demo beleggen is waarschijnlijk ook voor iedereen wel leerzaam. 

Beleggen op langere termijn vindt vooral plaats in fondsen, (staats)obligaties en aandelen. Bij dergelijke beleggingen zijn fluctuaties in de koers niet zo’n heel groot probleem, dat valt wel op te vangen. Bij een belegging op korte termijn kan dit wel negatief uitpakken, dus dat is ook iets om over na te denken. Bij kortere beleggingen kan er vooral gedacht worden aan CFD’s waarbij het geld wordt geïnvesteerd in aandelen, grondstoffen en indexfondsen om daarmee te handelen. Dit is ook een goede mogelijkheid voor diegenen met een kleiner budget, omdat je geen eigenaar wordt van de producten die achterliggend zijn, maar slechts speculeert op een koerswijziging. 

Online beleggen stelt je in staat om vanaf welke locatie je ook bent, te kunnen beleggen. Dat was vroeger wel anders maar nu maakt dat dus niet meer uit. Vaak is online beleggen ook nog eens voordeliger, vanwege het ontbreken van een fysieke locatie. 

http://www.leerbeleggen.com

Gerelateerde artikelen

Salarisadministratie uitbesteden – Wat zijn de 3 belangrijkste voordelen?

Voordelen van het kiezen van een broker

We hebben steeds meer verantwoordelijkheid om ons pensioen financieel te beheren

Voorbeeld Aanmaning

Onterecht incassobureau aan je huis

Beleggen voor dummies