2Binsite Artikel Website
Image default
Eten en drinken

Witte thee: een goed bewaard geheim

In de afgelopen jaren zijn diverse nieuwe theesoorten steeds bekender geworden. Witte thee is echter nog relatief onbekend. Dat komt deels doordat de thee redelijk zeldzaam is. Witte thee wordt gemaakt door de jonge knoppen van de theeplant te laten trekken. De knoppen moeten op het juiste moment geplukt worden, binnen 48 uur nadat ze gevormd zijn. De jonge knoppen zijn nog bedekt met kleine witte haartjes, waar de naam van is afgeleid. Doordat de thee slechts korte tijd te plukken is, is deze logischerwijs zeldzamer dan andere theesoorten. De thee is nog exclusiever, doordat het hele proces van plant tot theezakje handmatig wordt uitgevoerd.

Witte thee is gezond

Onderzoek heeft aangetoond dat witte thee diverse gezondheidsvoordelen oplevert. Het bevat een grote hoeveelheid antioxidanten, meer zelfs dan in groene thee. Ook bevat het fluoride (goed voor het gebit) en vitamine C. Ten slotte staat witte thee bekend als zuiverend en verlaagt het de kans op hartproblemen.

De smaak van witte thee

Witte thee smaakt subtiel en zacht en ruikt een beetje bloemachtig. Witte thee is veel milder dan zwarte thee, waardoor de drank ook bij langdurig trekken lekker blijft. De ideale trektijd is ongeveer vijf minuten.

Hoe zet je witte thee?

Van alle theesoorten is witte thee misschien wel de makkelijkste theesoort om te zetten. Doordat witte thee niet bitter wordt, kun je hem in principe langer laten trekken. Maar omdat de theeknoppen nogal teer zijn, zet je deze theesoort het beste door hem te overgieten met water dat al een tijdje van de kook is. Een temperatuur van ongeveer 80 graden Celsius is ideaal.

Per kopje gebruik je ongeveer drie theelepels theeknopjes. Je kunt van de thee drie keer thee trekken.

Varianten

Witte thee is via het Boshuijs verkrijgbaar in verschillende varianten en melanges, waardoor je een brede keuze uit smaakaccenten hebt.

https://hetboshuijs.nl/witte-thee-bestellen/