Tips voor de bbq

  De zomer is weer om de hoek! En dat betekent natuurlijk lekker barbecueën! Hieronder geven wij je een paar ...

 

De zomer is weer om de hoek! En dat betekent natuurlijk lekker barbecueën! Hieronder geven wij je een paar goede tips zodat je zeker weet helemaal klaar te zijn om te genieten van jouw barbecue.

1. Zorg voor de juiste temperatuur

Houtskool en briketten zijn op de juiste temperatuur als ze grijs zijn en er een beetje as op ze licht. Voor houtskool gaat dit veel sneller dan bij briketten, maar er zijn speciale starters hiervoor verkrijgbaar.

2. Gebruik zones

Het ziet er misschien leuk uit, gelijk verdeelde kolen, maar het is niet ideaal. Maak verschillende zones zodat je een warmer en kouder gedeelde hebt. Dan kan je hiermee spelen en zorg je ervoor dat je eten niet te snel verbrand, of juist afkoelt.

3. Hygiëne

Het spreekt een beetje voor zich, of niet? Zorg ervoor dat de gril zowel voor als na het barbecueën goed schoon is. Je kan hiervoor bijvoorbeeld een borstel van staaldraad gebruiken. Zo voorkom je etensresten en nare geurtjes voor de volgende keer!

4. Grootte etenswaren

Snijd alle stukken eten in even grote stukken. Op deze manier zorg je ervoor dat alles gelijkmatig gaar wordt.

5. Kies de juiste barbecue

Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar is van essentieel belang. Het kiezen van de juiste barbecue is het belangrijkste wat je kunt doen. Kies altijd voor een barbecue die briketten of houtskool gebruikt. Een gas barbecue is makkelijk, maar duurder in de aanschaf en geeft geen rokerige smaak aan de gerechten.

6. Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk! Gebruik marinades om vlees en vis nog beter te smaken. Leg de etenswaren een dag van te voren in de marinade, en gebruik het om de tien minuten als het op de barbecue ligt. Zo smaakt het nog beter! In de folder met aanbiedingen van Albert Heijn  is altijd wel iets lekkers te vinden.

7. Aanmaakblokjes

Vuur en warmte stijgen. Het heeft daarom geen enkele zin om aanmaakblokjes boven op de kolen te leggen. Gebruik deze verstandig en plaats ze onder de kolen om deze sneller warmer te maken.

8. Groente en fruit

Groente en fruit is prima te doen op een barbecue. Niet alleen is het gezond, het is ook nog een heel erg lekker!

Maak gebruik van deze tips en geniet van jouw barbecue samen met een lekker drankje (zoals deze voordelige aanbiedingen van de Lidl!)

 

https://www.folderbode.nl/

Gerelateerde berichten die u niet mag missen

Zakelijke dienstverlening

Machinebruikverzekering als zekerheid voor uw bedrijf

Machines en werktuigen vormen de ruggengraat van veel bedrijven. Wanneer een machine plots uitvalt, kan dit leiden tot hoge kosten en productieproblemen. Een machinebruikverzekering beschermt

Dienstverlening

Het belang van een goede begraafplaats inrichting

In het rustige Eck en Wiel is Bakker Betonwaren al jarenlang dé specialist in begraafplaats inrichting. Het bedrijf levert hoogwaardige betonproducten en maatwerkoplossingen om begraafplaatsen

Gezondheid

Dry Needling: Effectieve Behandeling voor Spierklachten

Spierpijn en stijfheid kunnen je bewegingsvrijheid aanzienlijk beperken. Dry needling is een innovatieve behandelmethode binnen de fysiotherapie die helpt om spierknopen (triggerpoints) te ontspannen en pijn te

Huishoudelijk

Wat zijn de voordelen van een mini vaatwasser?

Een mini vaatwasser is een compacte versie van de traditionele vaatwasser en is ideaal voor kleine keukens, appartementen, campers of kantoren. Deze apparaten bieden het

Dienstverlening

Kookplaten en vriezers eenvoudig schoonhouden

Een schone keuken begint bij goed onderhouden kookplaten. Of het nu gaat om inductie, keramische of gas kookplaten, regelmatig reinigen voorkomt ophoping van vuil en