2Binsite Artikel Website
Image default
Eten en drinken

Tips voor de bbq

 

De zomer is weer om de hoek! En dat betekent natuurlijk lekker barbecueën! Hieronder geven wij je een paar goede tips zodat je zeker weet helemaal klaar te zijn om te genieten van jouw barbecue.

1. Zorg voor de juiste temperatuur

Houtskool en briketten zijn op de juiste temperatuur als ze grijs zijn en er een beetje as op ze licht. Voor houtskool gaat dit veel sneller dan bij briketten, maar er zijn speciale starters hiervoor verkrijgbaar.

2. Gebruik zones

Het ziet er misschien leuk uit, gelijk verdeelde kolen, maar het is niet ideaal. Maak verschillende zones zodat je een warmer en kouder gedeelde hebt. Dan kan je hiermee spelen en zorg je ervoor dat je eten niet te snel verbrand, of juist afkoelt.

3. Hygiëne

Het spreekt een beetje voor zich, of niet? Zorg ervoor dat de gril zowel voor als na het barbecueën goed schoon is. Je kan hiervoor bijvoorbeeld een borstel van staaldraad gebruiken. Zo voorkom je etensresten en nare geurtjes voor de volgende keer!

4. Grootte etenswaren

Snijd alle stukken eten in even grote stukken. Op deze manier zorg je ervoor dat alles gelijkmatig gaar wordt.

5. Kies de juiste barbecue

Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar is van essentieel belang. Het kiezen van de juiste barbecue is het belangrijkste wat je kunt doen. Kies altijd voor een barbecue die briketten of houtskool gebruikt. Een gas barbecue is makkelijk, maar duurder in de aanschaf en geeft geen rokerige smaak aan de gerechten.

6. Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk! Gebruik marinades om vlees en vis nog beter te smaken. Leg de etenswaren een dag van te voren in de marinade, en gebruik het om de tien minuten als het op de barbecue ligt. Zo smaakt het nog beter! In de folder met aanbiedingen van Albert Heijn  is altijd wel iets lekkers te vinden.

7. Aanmaakblokjes

Vuur en warmte stijgen. Het heeft daarom geen enkele zin om aanmaakblokjes boven op de kolen te leggen. Gebruik deze verstandig en plaats ze onder de kolen om deze sneller warmer te maken.

8. Groente en fruit

Groente en fruit is prima te doen op een barbecue. Niet alleen is het gezond, het is ook nog een heel erg lekker!

Maak gebruik van deze tips en geniet van jouw barbecue samen met een lekker drankje (zoals deze voordelige aanbiedingen van de Lidl!)

 

https://www.folderbode.nl/