2Binsite Artikel Website
Image default
Eten en drinken

Groente bij de boer kopen

Groente hebben we dagelijks nodig om gezond te blijven. Ze zijn er in verschillende soorten en hebben allemaal hun eigen vitamines die goed voor je zijn. Waar kun je het beste jouw groente halen? In welk seizoen eet je welke groente? Hoeveel groente eet je per dag voor een goede gezondheid? Groente zijn onderdeel van de natuur. Helaas is de groente niet altijd meer zo vers als we hopen. Voor jouw dagelijkse portie groente kun je altijd nog het beste naar de boer gaan. We bespreken het allemaal in dit artikel.

 

Asperges kopen bij de boer

In de periode van begin april, worden er weer asperges verwacht bij de boer. Dit is vaak ook afhankelijk van het weer. Wanneer asperges één van jouw favoriete groente zijn, dan kun je het beste rechtstreeks asperges kopen bij de boer. Je hebt ze dan lekker vers en op de website vind je ook nog eens lekkere recepten. Daarnaast zijn asperges goed voor het gehele lichaam. Ze bevatten veel vitamines, waaronder veel vitamine K, vitamine C, vitamine B1, B2, vitamine E en foliumzuur (vitamine B11).

Vers groente en fruit

In de supermarkt lijkt vaak alle groente en fruit lekker vers, maar hier hangt een heel productieproces aan vast. Vaak koop je jouw groente en fruit in de supermarkt, op de markt of in een groentewinkel. Maar waar komt het vandaan? Elke soort groente wordt in bepaalde maanden door de boer gezaaid op het land. Na een aantal maanden zijn de groenten klaar voor de oogst. Ze worden dan met de hand geplukt of met een rooimachine. De boeren sturen vervolgens vaak de oogst naar fabrieken en groothandels, waarna het vervolgens naar de winkels gaat.

 

In de landwinkel van Beijer Groesbeek vind je verse groente & fruit, aardappelen, eieren, zuivel en boeren delicatessen. De familie teelt sinds 1986 al diverse gewassen o.a. asperges, kerstbomen en wijndruiven. Neem eens een kijkje op de website, laat je verrassen met overheerlijke producten en reserveer alvast jouw asperges.

Seizoensgroenten

Seizoensgebonden groente eten is naast dat het vers is ook goed voor het milieu. Het hoeft namelijk niet lang bewaard te worden en het hoeft niet lang in een kas te groeien. Daarnaast kan het je veel inspiratie geven voor in de keuken, omdat je dan afwisseling hebt. Seizoensgroenten zoals broccoli, komkommer of sla hoeven niet altijd uit eigen land te komen. Deze zie je vaak heel het jaar door in de supermarkten liggen. Ze zijn dan op dit moment niet verkrijgbaar uit Nederland en worden vaak geïmporteerd vanuit Spanje, Egypte of Marokko.

 

Hoeveel groente moet ik eten?

Het minimum dat je ongeveer per dag nodig hebt, is 250 gram. Groente bevat vele voedingsstoffen en weinig calorieën. Ook hier is de keuze voor seizoensgroente het beste voor het milieu. Zorg er wel voor dat je de groente van tevoren goed wast vóórdat je ze gaat bereiden en opeten. Groente is goed voor de gezondheid. Zorg ervoor dat je dus dagelijks wat van eet.