2Binsite Artikel Website
Image default
Eten en drinken

De dag beginnen met een goed kopje koffie: is De’Longhi het juiste merk?

Italiaanse koffie staat wereldwijd heel goed bekend, net als de espressomachines afkomstig uit het Zuiden van Europa. De’Longhi is een koffiemerk van Italiaanse afkomst en wie op zoek is naar een nieuwe koffiemachine zal dit merk ongetwijfeld tegenkomen. Van volautomatische koffiemachines tot piston koffiemachines en Nespresso apparaten: de keuze bij De’Longhi is onwijs groot. Maar hoe goed is dit merk nu eigenlijk en welke De’Longhi koffiemachine past het beste bij jou?

Meer informatie over De’Longhi

De’Longhi is een wereldwijde speler op het gebied van koffie, maar ook is het inmiddels groot geworden in keukenapparatuur. Het merk levert betaalbare koffieapparaten, maar ook voor luxere koffiezetapparaten ben je bij De’Longhi aan het juiste adres. Hoe ziet het assortiment eruit?

    • Filter-koffiezetapparaten: Delonghi heeft een aantal mooie retro koffiezetapparaten in het assortiment. Ze zijn iets duurder dan de gemiddelde koffiezetapparaten, maar je krijgt er wel een stijlvolle koffiemachine voor terug.
    • Volautomatische koffiemachines: De’Longhi verkoopt één van de best verkochte volautomaten ter wereld: dit is de Magnifica S met een stoompijpje. Maar ook voor luxere bonenmachines ben je bij De’Longhi aan het juiste adres. Prijzen lopen op tot wel 2.000 euro.
    • Nespresso De’Longhi: het Italiaanse bedrijf werkt nauw samen met Nespresso. Het assortiment bestaat uit Nespresso Original en Vertuo modellen: met of zonder melkfunctie. Voor modellen met een melkfunctie kijk je naar de Lattissima koffiemachines.

 

  • Piston espresso machines: voor beginners is De’Longhi een uitstekend merk voor handmatige espressomachines. Voor gevorderden is De’Longhi minder geschikt. 

Voor meer informatie over koffiemachines raad ik aan een bezoek te brengen aan baristaworden.nl. Hier vind je een handig overzicht met verschillende Delonghi koffiemachines (met name volautomatische koffiemachines). Als je op zoek bent naar een Nespresso machine raad ik je aan deze pagina te bezoeken. 

Wat is het succes van De’Longhi?

De marketing van De’Longhi heeft het grote succes wereldwijd bepaald. De koffiemachines zijn van redelijke kwaliteit en zeker als je op zoek bent naar iets goedkopers kun je bij De’Longhi wel iets vinden. Alle apparaten zijn in China geproduceerd en de meeste apparaten zijn van kunststof. Ben je op zoek naar échte duurzame kwaliteit dan ben je bij De’Longhi misschien niet aan het juiste adres. Maar als je op zoek bent naar iets betaalbaars met een redelijke levensduur dan ben je bij De’Longhi aan het juiste adres.

De kwaliteit van koffiemachines gaat achteruit

Waar vroeger koffiemachines jarenlang mee gingen is dat vandaag de dag niet meer het geval. Productie is uitbesteedt aan lagelonenlanden en producten worden in grote getallen geproduceerd. Merken hebben ook baat bij een korte levensduur, zo kunnen ze jou snel weer een tweede koffiemachine verkopen. Dit is niet alleen bij De’Longhi het geval, maar eigenlijk bij alle budgetmerken. Denk aan Philips, Melitta, Siemens, Krups en Miele. De enige merken die redelijke kwaliteit leveren zijn Jura en Nivona. 

Welk type apparaat past bij jou?

Als je eenmaal besloten hebt om voor een De’Longhi koffiemachine te kiezen. Dan is het goed om te kijken naar je behoeften, aangezien er veel verschil zit in de machines. De één is niet beter dan de ander. Een volautomatische koffiemachine is top als je van versgemalen koffie houdt en gemak belangrijk vindt. Wél zijn de machines duur en de onderhoudskosten hoog. Dit is vaak iets waar mensen geen rekening mee houden zeker als ze de prijs van de koffiebonen vergelijken met de Nespresso koffiecapsules.

Met Nespresso Delonghi koffiemachine zet je sneller koffie, ben je minder tijd en geld kwijt aan het onderhoud maar betaal je de hoofdprijs per kopje koffie. De smaak van de koffie is naar mijn mening goed, zeker in de wetenschap dat er voorgemalen koffie in de koffiecapsules zit. Tot slot met een piston koffiemachine heb je de meeste controle over de smaak, maar niet iedereen heeft zin om alle handelingen zelf uit te voeren. Het koffiezetten met een handmatige espressomachine neemt meer tijd in beslag en de smaak van de koffie hangt af van jouw vaardigheden.

Gerelateerde artikelen

Pasta Foodtruck huren

Maaltijdbox vergelijken is eenvoudig en bespaart geld

Scandinavisch smullen met een catering op uw locatie in Antwerpen of omgeving

Kruiden kopen

Bezienswaardigheden in Amsterdam

Cateraar in Dordrecht