2Binsite Artikel Website
Image default
Eten en drinken

5 feiten over de Roseval Aardappel

Het bereiden van een aardappelschotel is niet moeilijk, maar de selectie van de juiste aardappelsoort is de moeilijkste taak. Als je eenmaal weet welke soort aardappel je nodig hebt voor jouw specifieke gerecht, dan kun je een expert worden in koken. Onthoud één ding: aardappelen hebben drie categorieën: zetmeelrijk, wasachtig en ergens tussen zetmeelrijk en wasachtig (multifunctionele aardappel). In dit artikel zullen enkele feiten worden gedeeld over de roseval aardappelen, die in de categorie vastkokende aardappelen vallen.

Feiten over roseval aardappelen

Op de markt is het kiezen van aardappelen uit rassen een moeilijke taak zonder hun type te kennen. U leest dit vast omdat u meer informatie wilt over de Roseval aardappel. Het zijn rode, gladde en ovale aardappel met ondiepe ogen.

Opmerking over cultuur / geschiedenis

Halverwege de 20e eeuw werden in Frankrijk roseval-aardappelen ontwikkeld. Ze worden populair en culinair vanwege de unieke grootte, smaak en gemakkelijke bereiding. Nadat ze in Frankrijk populair zijn geworden, verspreidden roseval-aardappelen zich in de jaren vijftig van Europa naar het Verenigd Koninkrijk (VK). In het VK pasten deze aardappelen zich maar langzaam aan. Gelukkig werden deze een gewaardeerd handelswaar in heel Europa en het VK.

Vorm en smaak

Roseval Aardappelen hebben een zachte en romige smaak. Zoals hierboven benoemd, zijn deze aardappelen klein, ovaal en enigszins afgeplat van vorm. Hun huid is glad, dun, donkerrood van kleur en heeft ondiepe ogen. Ze hebben lichtbruine vlekken verspreid over het oppervlak. Onder hun huid is het vlees rijk aan vocht, effen geel en arm aan zetmeel.

Geschikt / serveren

De roseval aardappelen zijn niet alleen geschikt om te frituren, grillen of koken, maar ook het beste om mee te bakken of op de BBQ te bereiden. Je kunt er heerlijke gerechten mee maken. Je kunt ze ook serveren als ze een stevige, aantrekkelijke, heldere schil hebben.

Voedingswaarden

Voedingswaarden vertellen je over de voedsel impact van bestanddelen op het lichaam. Het verwijst naar de inhoud van voedsel. Roseval Aardappelen zijn de beste bron van vitamine C. Daarom helpen ze uw immuunsysteem te versterken en verhogen ze ook de productie van collageen in het lichaam. Deze aardappelen bevatten ook vitamine B6, ijzer, thiamine, calcium, zink, vezels, natrium, riboflavine en fosfor die je gezond houden. Per 100 g roseval levert u 357 KJ / 85 Kcal energie op.

Seizoen / beschikbaarheid

Roseval-aardappelen zijn verkrijgbaar in de vroege zomer. Het hoogseizoen van de aardappel is in het late voorjaar. Dat betekent dat ze het hele jaar door verkrijgbaar zijn. Op de markt krijg je ze tegen een redelijke marktprijs.

Gevolgtrekking

Of je roseval aardappelen nu warm of koud serveert, ze zijn zoet. Daarom zijn ze uitstekend geschikt voor salades en stomen. Het zijn de beste aardappelen waarmee je verschillende gerechten kunt maken. Deze vastkokende aardappelen hebben een rode schil die een prachtig decor geeft aan een bepaald gerecht. Ze blijven stevig zitten tijdens het koken.