2Binsite Artikel Website
Image default
Electronica en Computers

Welke 3d pen kun je het beste kiezen?

Ga je binnenkort een 3d pen kopen danis het niet altijd even eenvoudig om een geschikt model te vinden. Het gaat niet alleen om het uiterlijk van de 3d pen maar steeds vaker om het gebruik van de 3d pen. Dit laatste is pas iets wat je kunt gaan beleven op het moment dat je een eerste 3d tekening hebt gemaakt. Dit kan dan een succes zijn geweest maar ook maar al te vaak een ramp. Verstopte en haperende 3d pennen komen regelmatig voor en dit heeft helemaal niets te maken met het gebruik maar eerder met de kwaliteit van de pen. Kies dus voor een juist model die niet duurder zal zijn maar simpelweg beter is en van een nieuwe generatie 3d pennen.

Het ontstaan van de 3d pen

De 3d Pen is ontstaan in Amrika waar in 2012 via een kickstarter het idee voor het maken van een 3d pen is gerealiseerd door een kickstarter project waarmee 2 miljoen dollar is verzameld en de realisatie van de 3Doodler is gestart. De pen was de 1e generatie 3d pennen die in 2015 is vernieuwd naar een 3e generatie 3d pen. Momenteel hebben we al 6e generatie 3d pennen die bovendien al niet eens meer van dit merk komen. Merken als Myriwell, 3d–tech, Polaroid en veel meer andere merken begeven zich nu ook met eigen pennen in de wereld van het 3d tekenen en hebben hele sterke pennen gemaakt.

Kies het juiste model

Om een goede 3d pen te kopen is het belangrijk alle verschillende 3d pennen te kunnen beoordelen. Welke 3d pen kan welk materiaal printen en raakt niet verstopt bij het gebruik van ABS of PLA filamenten? Welke pen heeft een display en heeft de mogelijkheid de temperatuur aan te passen? Welke 3d pen heeft een automatische doorloop en welke kan dit met een dubbelklik activeren. Zo zijn er verschillende functionaliteiten en is het dus handig hier een goed inzicht in te krijgen. Kijk gerust even op de website van 3d Pen Stunter