2Binsite Artikel Website
Image default
Electronica en Computers

Wat is IT Asset Disposition?

Is de tijd rijp voor nieuwe werkplekken en modernisering van mobiele telefoons? Of heb je nog oude apparaten die ongebruikt blijven liggen? Dan wil je deze apparaten op een veilige en milieuvriendelijke manier van de hand doen. Neem hiervoor een professionele IT-partner in de arm die inzicht kan geven in het proces.

Bij het inruilen van IT-apparatuur draag je gebruikte apparaten zoals laptops, smartphones of tablets over aan een gespecialiseerd IT-bedrijf. In ruil hiervoor ontvang je een eerlijke restwaarde of investeer je de restwaarde direct in de aanschaf van nieuwe apparaten. Dit hele proces wordt ook wel IT Asset Disposition genoemd.

Als je kiest voor inruilen van overtollige apparatuur, profiteer je van een veilige overdracht en een restwaarde. Tegelijk draag je bij aan duurzaam gebruik van elektronische hulpmiddelen en het terugdringen van e-waste.

Hoe werkt het proces?

Het inruilen van elektronische devices, ook wel trade in proces genoemd, is heel eenvoudig. Lever oude apparaten bij een gespecialiseerd bedrijf in, die de conditie van apparaten zal kwalificeren op basis van een aantal factoren zoals model, merk, leeftijd en uiterlijke staat. Na een grondige evaluatie wordt de waarde van een apparaat ingeschat en krijg je een eerlijke restwaarde voor de ingeruilde apparaten.

Het is ook mogelijk om oude apparaten op te laten halen, na het invullen van een formulier met betrekking tot de waardebepaling. Na aankomst worden gegevens op een gecertificeerde manier gewist.

Voorkom elektronisch afval!

Door verouderde IT-apparatuur in te ruilen, help je mee om e-waste terug te dringen en de planeet te beschermen. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in hergebruik van IT-devices zullen ingeruilde apparaten repareren of onderdelen geschikt maken voor een tweede leven. Is dit niet mogelijk, dan wordt de hardware verwijderd op een maatschappelijk verantwoorde manier.

Circular IT Group (CITG) biedt een breed pallet van gereviseerde IT-apparatuur ten behoeve van IT-doeleinden en draagt hiermee bij aan een duurzamere waardeketen.

Ook zorgt CITG voor het verantwoord wissen van belangrijke data en een milieuverantwoorde manier van hergebruik. Het bedrijf helpt ook bij het herstel van activa, waardoor verouderde technologie een nieuwe kans krijgt. Een vooruitstrevende stap voor zowel duurzaamheid als beveiliging.

CITG biedt ITAD-diensten zoals de afvoer van resterende IT-apparaten, het demonteren van datacenters, recycling en het verantwoord, wissen van data volgens richtlijnen.