2Binsite Artikel Website
Image default
Electronica en Computers

Waarom een refurbished laptop kopen?

Zoekt u een snelle en betrouwbare laptop voor een goede prijs?

Veel mensen kunnen tegenwoordig niet meer zonder laptop. Je kunt stellen dat een laptop onmisbaar geworden is.

Op veel middelbare en hoge scholen is een laptop tegenwoordig verplicht. Maar ook ZZP’ers, en bedrijven kunnen nniet zonder een laptop. Alleen heeft niet iedereen de financiële middelen om een dure nieuwe laptop te kopen.

De oplossing? Kies voor een duurzame scherp geprijsde refurbished laptop!

Wat is een refurbished laptop?

Een refurbished laptop is een gebruikte laptop die uitgebreid gecontroleerd, gereinigd en getest is. Daarna wordt deze pas weer verkocht wordt aan de volgende klant. Dat gebeurt allemaal niet bij wanneer je een tweedehands laptop zou kopen.

Een laptop die u tweedehands winkel koopt, is vaak rechtstreeks a van de vorige eigenaar naar uw adres gestuurd. Dit soort laptops liggen vaak al maanden lang in een kast of op zolder of in de schuur, voordat ze pas verkocht worden. Dit is natuurlijk niet goed voor de staat van deze laptops, en ze zijn ook niet gecontroleerd. Er is vaak een grondige reiniging nodig om ze weer helemaal goed te laten functioneren. Ook de gegevens die de schijf van deze tweedehands laptop staat, is meestal alleen maar naar de prullenbak verplaatst. Dit klinkt misschien goed, maar vaak is er een volledige wipe van de harde schijf nodig om alle bestanden echt goed te wissen. Bij harde schijven waar geen wipe is uitgevoerd, kan de privacy van de vorige gebruiker in het geding komen. Bij een verkeerd leeggemaakte hardeschijf kan het ook gebeuren dat uw tweedehands laptop minder snel gaat werken.

Naast dat er op een refurbished laptop een lange garantieperiode zit, kunt u er ook gerust op zijn dat er geen fouten meer voorkomen, omdat de refurbished laptop uitgebreid is getest door een computer expert.

Waarom zou je een refurbished laptop kopen?

Een refurbished laptop of computer kopen heeft een groot aantal voordelen die een gebruikte laptop of een tweedehands laptop niet hebben.

Vergeleken met een nieuw gekochte laptop zijn refurbished laptops veel goedkoper. Refurbished laptops worden scherp ingekocht vaak van bedrijven, en vervolgens weer ‘als nieuw’ gemaakt door een professioneel team!

Ook vergeleken met tweedehands laptops zijn de voordelen van een refurbished laptop erg groot. Een refurbished laptop wordt namelijk gecontroleerd op fouten, gerepareerd en dan meerdere keren getest, voor hij verkocht wordt. Helaas gebeuren deze uitgebreide controles en reparaties niet bij het kopen van een tweedehands laptop. Vaak worden alleen de gegevens van de vorige gebruiker verwijderd. Dankzij deze controles hoeft u niet bang te zijn dat de laptop achteraf niet goed werkt, wat natuurloijk wel fijn is aangezien de laptop al een keer eerder is gebruikt.

Daarnaast worden tweedehands laptops helaas geleverd zonder garantie. Ook al lijkt de computer het goed te doen, de zekerheid die u heeft bij een gecontroleerde, refurbished laptop, is er niet. Als de laptop na een tijdje niet meer werkt, is het risico, in tegenstelling tot bij een refurbished aankoop, voor uw eigen rekening. Zeker bij ingewikkelde en duurdere aankopen als laptops, is het niet aan te raden om deze zonder zekerheden als garantie te kopen. Een apparaat als een laptop of computer zit zeer ingewikkeld in elkaar, waardoor er ook ontzettend makkelijk iets fout kan gaan. Als u een goedkope laptop dan heeft gekocht zonder verzekering of garantie bij de verkoper, kunt u helaas geen beroep doen op hun service. Een kapotte laptop laten repareren door een computer reparatie shop, dat kan dan nog wel eens erg duur uitvallen.

Kies voor een duurzame laptop

Ook is het kopen van refurbished laptops de juiste keuze met het oog op het milieu. In plaats van dat u een goedkope nieuwe laptop koopt waar een nieuwe batterij en nieuwe onderdelen voor nodig zijn, geeft u eerder gebruikte hardware een nieuw leven. Een refurbished laptop kopen zorgt er voor dat er weer één computer minder onnodig wordt gefabriceerd. Hierdoor kunt u met uw aankoop een positief effect hebben op de groeiende schaarste van laptop onderdelen wereldwijd.

Door een refurbished laptop te kopen helpt u dus mee aan een schonere wereld, terwijl het ook u nog eens geld bespaart!