2Binsite Artikel Website
Image default
Electronica en Computers

Hoe kan je een harde schijf vernietigen?

Hoe vernietig ik een harde schijf? Dat is een belangrijke vraag die u uzelf moet afvragen als uw laptop of computer kapot is u deze wilt wegdoen. Op een harde schijf staan veel vertrouwelijke gegevens waarvan u niet wilt dat deze in verkeerde handen komen. Daarom is het belangrijk om uw harde schijf te vernietigen. In dit artikel leest u hoe u uw harde schijf kan vernietigen.

Waarom moet een harde schijf vernietigd worden?

Als uw computer of laptop defect is wilt u natuurlijk zo spoedig mogelijk een nieuwe gaan halen en uw oude wegdoen. Toch is het erg belangrijk om over de mogelijke gevolgen na te denken als uw uw laptop of computer zomaar weggooit. Als uw laptop of computer kapot wil dit namelijk nog niet betekenen dat de gegevens van uw apparaat ook verdwenen zijn. Al uw persoonlijke en vertrouwde gegevens staan namelijk nog opgeslagen op uw harde schijf. Doet u uw laptop of computer weg zonder de harde schijf te vernietigen? Dan kan het zijn dat uw harde schijf én dus uw gegevens in de handen van iemand anders komen, dit is natuurlijk niet wat u wilt. Daarom is het erg belangrijk dat u uw harde schijf  te vernietigen als uw laptop of computer kapot is gegaan.

Hoe vernietigt u uw harde schijf?

Een harde schijf vernietigen is dus erg belangrijk, maar hoe vernietigt u uw harde schijf? Een harde schijf kan op verschillende manieren vernietigd worden. Een harde schijf vernietigen kan met speciale software, een harddisk vernietiger, het formatteren van de harde schijf en herinstalleren van Windows of het fysiek kapot maken van uw harde schijf. De meest betrouwbare manier om uw harde schijf te vernietigen is uw harde schijf fysiek kapot te maken. Hierbij sloopt u als het ware uw harde schijf met een hamer of boor.