2Binsite Artikel Website
Image default
Dieren

Het belang van Labrador Training

Het belang van Labrador Training kan niet genoeg benadrukt worden. Want als er één universele waarheid is als het gaat om uw Labrador, dan is dit dit:

De kwaliteit en rijkdom van het leven die jij en je Labrador samen zullen genieten, is in hoge mate afhankelijk van het succesniveau dat je bereikt door je laboratorium te trainen om je aan te passen aan het leven in een menselijke wereld.

Misschien is de beste manier om dit te illustreren het vergelijken van een paar voorbeelden van het leven van een ongetrainde hond versus die van een goedgetrainde hond …

Het leven van een ongeoefende hond

Een ongetrainde hond kan het leven missen.

Wanneer de familie genoegen neemt met het avondeten, moet hij in zijn bench of in de tuin worden opgesloten omdat hij voortdurend smeekt en probeert voedsel van de tafel te stelen.

Mensen bieden zich zelden vrijwillig aan om een ​​wandeling te maken omdat hij zo veel trekt. En hij wordt zelden uit de leiband gelaten omdat hij andere dieren achtervolgt en de weg op kan rennen, alle oproepen negerend om te stoppen of bij je terug te komen.

Als vrienden op bezoek komen, is hij buitengesloten omdat hij gewoon te wild is en je vrienden het niet kunnen verdragen.

Uitstapjes naar het strand? Een wandeling door het platteland? Geen kans! Hij veroorzaakt te veel problemen. Het is niet veilig voor u, uw hond of voor anderen. Al dat rondschietend, opspringen, kinderen omver slaan, in de mond happen en op de spullen van mensen kauwen. Hij is zo’n overlast!

Vergelijk dit nu met een goed getrainde hond …
Het leven van een goed opgeleide hond

Een goed getrainde hond kan bij zijn gezin zitten terwijl ze eten, omdat hij weet dat hij niet hoeft te smeken of voedsel van de tafel mag halen.

Vrienden en familie houden ervan om een ​​wandeling te maken omdat hij zich zo goed gedraagt. Hij loopt keurig naast mensen, hij trekt je arm niet van voren uit trekken.

Hij mag de lijn uit, omdat hij weet dat hij veilig moet wachten als hij wordt verteld, hij komt terug wanneer hij wordt gebeld en hij jaagt nooit kleine dieren of rent de weg op.

Een goed getrainde hond gaat overal met zijn gezin naartoe. Naar huizen van vrienden, naar het strand, naar de landelijke pub voor een maaltijd. Hij is altijd welkom omdat hij nooit in de problemen komt. Hij weet niet op te springen of op mensen of meubels te klimmen. En hij zal spullen achterlaten wanneer hem dit wordt verteld en zal niet in de mond komen of op andermans spullen kauwen.

Klinkt dit niet zoveel beter?
Zal uw labrador leren zich zelf te gedragen?

Wel, hij zal zeker leren om zich op de een of andere manier te gedragen.

Labradors zijn, net als alle honden, getalenteerd in leergedrag. Ze zullen gewoonlijk elk gedrag herhalen dat eindigt met een beloning. En een beloning kan van alles zijn, van een traktatie voor eten tot een achtervolgingswedstrijd. Een beloning is alles dat voldoet aan een drive, behoefte of verlangen.

Alleen gelaten om te leren, zal een Labrador waarschijnlijk:

Jaag kleine dieren achterna … achtervolgen is leuk!

Raid de vuilnisbakken en counter-surf … Hier zijn de smakelijke hapjes!

Mond en kauw dingen die binnen handbereik zijn … dit is een natuurlijk iets voor een Lab om te doen.

Hij zal dit alles doen omdat hij niet beter weet en zichzelf een beloning verdient.

Je Labrador is een hond. En alle honden worden geboren met natuurlijke instincten en driften die resulteren in gedrag dat ongewenst is voor de mens en zelfs gevaarlijk kan zijn voor uw hond en de mensen om hem heen.

Dus duidelijk gezegd, ja, je Labrador zal leren zich te gedragen … op manieren die hem belonen, maar niet per se hoe je hoopte dat hij zich zou gedragen. Er is een grote kans dat hij gedragsproblemen zal ontwikkelen.
Labrador Training: wat is het precies?

Het trainen van je Labrador betekent in essentie twee dingen:

    Je hond leren dingen te doen waarvan hij zou willen dat hij dat natuurlijk niet uit eigen beweging zou doen. Wacht bijvoorbeeld bij de deur totdat je toestemming geeft om er doorheen te lopen of een zit vasthoudt totdat je zegt dat hij kan ‘breken’.
    Je Lab leren om geen dingen te doen die hij natuurlijk zou doen en waarvan je NIET wilt dat hij het doet. Zoals het achtervolgen van eekhoorns of het eten van voedsel van uw keukentafels.

Simpel gezegd, het verhindert gedrag dat wij mensen als onaanvaardbaar beschouwen en het vervangt hen door degenen die we doen. Al die tijd bewust zijn van het toelaten dat onze Labrador zich nog steeds ‘gedraagt ​​als een hond’ en voldoen aan natuurlijke behoeften en verlangens.

Het is ook het opleiden van je Labrador om een ​​paar eenvoudige commando’s te begrijpen (zoals zitten, zitten, blijven, vertrekken en wachten), zodat je je Lab door een leven geleid met mensen kunt leiden op een veilige, probleemloze en gelukkige manier voor alle betrokkenen , mens en hond.

De training begint meestal met het breken van uw puppy en vervolgens met de basistraining voor gehoorzaamheid voordat u doorgaat naar een meer tussentijdse training, zoals een consistent terugroepen en gedragsveranderingen.

http://labradoropvoeden.nl