2Binsite Artikel Website
Image default
Dienstverlening

Van gas naar inductie: wat levert dit aan voordelen op?

Maak ook de stap van gas naar inductie

Thuis gebruikmaken van een gaskookplaat kan echt niet meer in deze tijd. Toch zijn er nog steeds honderdduizenden huishoudens in Nederland die op deze milieu-onvriendelijke manier hun maaltijden bereiden. Toch is er een duidelijke verschuiving gaande: een toenemend aantal particulieren maakt de stap van gas naar inductie.

Inductiekookplaten zijn veel energie-efficiënter en helpen je om aanzienlijk te besparen op de energienota. De energiebezuiniging loopt op tot wel 30 procent. Maar dat is niet het enige voordeel waar je van profiteert als je kiest voor . Koken via inductie heeft nog veel meer te bieden.een overgang van gas naar inductie

 

Een snelle en effectieve manier van koken

Een van de echte pre’s van gas naar inductie, is het feit dat inductiekookplaten razendsnel verwarmen. Ze zijn vrijwel direct op temperatuur en bieden de gelegenheid om het eten snel en effectief op te warmen. Koken met inductie gaat dus lekker snel en bespaart ook om die reden flink wat energie.

 

Een kookplaat die veilig is, altijd werkt en hygiënisch is

Qua veiligheid is de stap van gas naar inductie ook een goede zet. Tijdens het koken werk je immers niet meer met open vuur, maar met veilige vlakke kookplaten. Met name als je kinderen hebt, is het gebruik van inductieplaten een stuk veiliger.

Je loopt geen risico dat je kinderen uit nieuwsgierigheid hun hand in het vuur steken. Daarbij werken inductie kookplaten altijd. Bij gasstellen, zeker bij wat oudere uitvoeringen, kan het nogal eens lastig zijn het vuur aan te krijgen. Met inductie ben je van die ellende af en kun je direct aan de slag.

Ten slotte is nog een fijn aspect van de inductieplaat dat deze volledig plat zijn en daardoor veel gemakkelijker schoon te houden zijn. Bij een gaskookstel is het goed schoonmaken van het materiaal een stuk lastiger, omdat je dan het stel en de kookpitten afzonderlijk moet reinigen.

Een inductieplaat levert op dit vlak veel tijdwinst en extra hygiëne op. Maak daarom ook de stap van gas naar inductie en profiteer van de vele voordelen van inductie kookplaten! Alvast veel kookplezier en eetgenot toegewenst!