2Binsite Artikel Website
Image default
Dienstverlening

Je woning verbouwen? Het is nu de tijd!

In Nederland verdienen we over het algemeen goed als we kijken naar de wereldwijde lijst. Een Nederlander verdient gemiddeld zo’n €35.000 per jaar. Als je samenwoont met je partner en allebei full-time werkt is er genoeg ruimte om goed te sparen. Afgelopen twee jaar hebben veel Nederlanders ervoor gekozen om wat meer te sparen omdat op vakantie gaan niet kon. We zien dan ook een forse toename in het aantal nieuwe keukens, nieuwe vloeren, nieuwe badkamers etc. die gerealiseerd worden. Het komt ook veel in het nieuws terug: tekort aan personeel in de praktische branches. Loodgieters, dakdekkers, glazenwassers, vloerenleggers en meer belangrijke branches hebben het moeilijk om goed personeel te vinden. Het goede personeel dat er is ziet hun eigen waarde ook in en gaat meer loon eisen. Het is daarom nu het moment om je verlanglijstje af te werken en je nieuwe vloer te laten leggen of die op maat gemaakte tafel te kopen.

Vloerenbranche, grootse stijger

De ene branche heeft het nog drukker dan de andere. Zo spraken we met Kleijn Coatings, de gietvloer specialist in Breda, over de drukte op dit moment. Eigenaar Kevin: “we hebben het énorm druk op dit moment. Het lijkt wel of iedereen een nieuwe gietvloer wil op dit moment haha! Ik klaag zeker niet, maar het moet voor ons natuurlijk ook wel leuk blijven. Ik werk nu vaak in de avonden nog door en ook van mijn team moet ik dit soms vragen. Ik compenseer ze daar uiteraard voor maar er is nog meer in het leven naast werk”. Kevin gaf aan op zoek te zijn naar goed personeel, maar gietvloeren leggen is specialistisch werk en daar moet iemand wel geschikt voor zijn.

Let op: kies een goed bedrijf uit

Een gevaar dat dreigt vanwege de drukte is de opkomst van malafide bedrijven. Bedrijven die veel beloven en weinig waarmaken. Omdat het zo druk is op de markt en sommige bedrijven simpelweg alle opdrachten niet meer aan kunnen nemen, gaan klanten op zoek naar een andere oplossing. Een klusjesman wordt vaak ingeschakeld voor specialistische zaken en dat gaat niet altijd goed. Een vloer die verkeerd gelegd wordt, een badkamer die lekkages vertoont of een wasmachine die na ‘reparatie’ binnen twee weken weer kapot is. Het advies is om een goede balans te zoeken: je wilt natuurlijk niet te horen krijgen dat je over 2 jaar pas aan de beurt bent bij een bedrijf, maar soms is het wel het wachten waard. Vraag altijd referenties op bij een bedrijf zodat je kan navragen hoe de service bevalt. Kan een bedrijf deze referenties niet geven? Dan weet je vaak dat er iets niet in orde is. En niet te vergeten: vertrouw op je gevoel, de beste raadgever in de meeste situaties!

Gerelateerde artikelen

Partycentrum Rijswijk

Wat is het verschil tussen een levensverzekering en een overlijdensrisicoverzekering?

Huur ambulance

Niet meer ver weg, altijd bij je

Koelkast laten vervoeren door professionals

Ooglidcorrectie