2Binsite Artikel Website
Image default
Dienstverlening

Hoe werkt ketelverhuur en waar kan ik dit laten doen?

Bij vele verschillende bedrijven zijn ketelinstallaties te verkrijgen. Een woning of bedrijfspand van warm water voorzien kan met verschillende producten zoals warmwaterketels, heetwaterketels maar ook stoomketels met een hoge en lage druk. Vaak heeft zo’n gebouw voor een lange periode stoom, warm of heet water nodig. Maar wat als je maar voor een tijdelijke periode een ketel nodig hebt. Bijvoorbeeld tijdens een verhuizing of als een overbruggingsperiode in welke situatie dan ook. Gelukkig verrichten vele bedrijven naast de verkoop en het onderhoud van ketelinstallaties ook diensten zoals ketelverhuur. Een stoomketel huren kan bij Kuiper en Zonen.

Verschillende verhuuroplossingen

Ketelinstallatiebedrijven verhuren dus ook verschillende producten naast de verkoop en het onderhoud van ketelinstallatie. Onder deze verhuurdiensten vallen vaak producten zoals stoomketels, verwarmingsketels en heetwaterketels. Maar het is een meerdere gevallen ook mogelijk om rookgaskoelers en ontgassers te huren. Verder zijn er nog andere verhuuroplossingen zoals pompsets, voeding watertanks, waterontharders en expansievaten.

De voordelen van ketelverhuur

Het is verstandig om een ketel te huren bij een erkend en ervaren bedrijf. Voordelen hiervan zijn vaak een snelle en goede service. De levering en installatie is ook goed geregeld door vakbekwame leveranciers en technici. Bovendien kun je altijd rekenen op deskundig advies op technisch en logistiek gebied. Bij het juiste bedrijf ontvang je dus snelheid van handelen, kennis, ervaring en een vaste prijs voor de ketelhuur. Hierin is de laatstgenoemde factor erg belangrijk om in acht te nemen. Niemand wil verrassingen in de ketelhuurprijs. Ga daarom altijd na of complete units ook voorzien worden van alle onderdelen. Ook is het essentieel om na te vragen of het onderhoud tijdens de huurperiode ook in de prijs is verrekend.

Overige huurtips

Tijdens de verhuur van een ketelinstallatie is het dus belangrijk om vele factoren te overwegen. Houd hierbij niet alleen met de service die wordt aangeboden rondom de verhuur, maar ook het product zelf. Zorg ervoor dat de huurketels voldoet aan de correcte kwaliteitseisen en de laatste stand van de techniek. Zo wordt de continuïteit van de werking gewaarborgd. Ook is de leefomgeving belangrijk. Het is essentieel dat de ketel veilig en goed werkt. Dit kan je garanderen met keurmerken die voldoen aan milieueisen en een correcte plaatsing door een deskundige.