2Binsite Artikel Website
Image default
Dienstverlening

Een onbemande receptie

Ondernemen betekent investeren. Ondernemen betekent inschatten. Ondernemen betekent hard werken. Ondernemen betekent overzicht hebben. Ondernemen betekent kansen pakken. Pas wanneer jij deze onderdelen van het ondernemen goed begrijpt, kan jij een succesvolle ondernemer worden. Wie een succesvolle ondernemer wil worden, zal heel goed op het geld moeten letten. Je wil natuurlijk winst draaien, dus hoe doe je dat? Je kan sowieso spelen met de prijzen van jouw producten of services, maar je kan ook spelen met waar je je geld in investeert. Bijvoorbeeld, investeer jij jouzelf in personeel die bij de receptie staat of investeer jij in een onbemande receptie? Beide hebben zo zijn voor en zijn nadelen.

Het voordeel van een bemande receptie, is dat er meer persoonlijk contact mogelijk is tussen jouw bezoeker en medewerkers enerzijds en het personeel bij de receptie anderzijds. Met een bemande receptie is het makkelijker om feedback te krijgen en is het ook een stuk gemakkelijker om gelijk iemand te helpen. Want ja, als er gewoon iemand staat bij de receptie, dan kan diegene gelijk jouw probleem oplossen of je doorverwijzen naar iemand anders. Een nadeel aan een bemande receptie, is dat er menselijke fouten kunnen voorkomen. Iemand kan maar leehnavasor net een foutje maken dat later vitaal blijkt te zijn. Bijvoorbeeld dat iemand bij de receptie gegevens op tafel laat liggen en dat de concurrentie die dan kan bekijken.

Een onbemande receptie is heel fijn om te hebben, en ten eerste is dat omdat je zo niet het salaris hoeft te betalen van de personen die normaal gesproken achter de balie zouden werken. Zij zijn nu in mindere mate nodig, want je hebt al een virtuele receptie. Daarnaast is een onbemande receptie handig om te hebben, omdat je zo een veel beter overzicht krijgt van wie er allemaal in en uit jouw bedrijfspand is.

https://www.digireceptie.nl/