2Binsite Artikel Website
Image default
Dienstverlening

De voordelen van een waterontharder

Iedereen kent het probleem wel… kalkaanslag op je douchewand of de nieuwe kranen van je badkamer. Elke keer maar boenen om het vervolgens een paar weken later weer over te doen. Steeds meer mensen zoeken naar een oplossing. En die oplossing is er! Namelijk een waterontharder aanschaffen. Nederlands leidingwater behoort tot het beste leidingwater van de wereld. Echter bevat ons water wel veel calcium (kalk in de volksmond) wat er dus voor zorgt dat er kalkaanslag ontstaat. Hoe komt dat kalk dan in ons drinkwater vragen veel mensen zich af? Dat komt simpelweg uit de grond waar het water wordt gewonnen. Sommige plaatsen hebben daarom meer of minder calcium in het water zitten omdat het in een minder hoge concentratie aanwezig is in de bodem.

In het midden van Nederland komt veel calcium in de grond voor en veel mensen kiezen er daarom ook voor in die regio om een waterontharder aan te schaffen. Kalk in je water heeft namelijk een aantal minder leuke effecten:

  1. Je huishoudelijke apparaten gaan sneller kapot. Sommige huishoudelijke apparaten bevatten een hitte-element zoals vaatwassers en wasmachines. Deze hitte-elementen verwarmen het koude leidingwater en er spoelt als het ware water doorheen. Bevat het water veel kalk dan zorgt dat ervoor dat er een kalklaag om het hitte-element gaat zitten waardoor er meer energie nodig is om hetzelfde water te verwarmen. Als de laag te dik wordt, wordt het water helemaal niet meer opgewarmd en moet er een nieuw apparaat aangeschaft worden.
  2. Je kleren slijten sneller. De kalkdeeltjes in het water zorgen ervoor dat je kleren minder lang meegaan en de stof steeds wat dunner wordt. Dit is natuurlijk zonde.
  3. Je moet meer wasmiddel gebruiken. Calcium neutraliseert het effect van wasmiddelen.  
  4. Kalkaanslag. Zoals eerder benoemd zorgt calcium houdend water voor kalkaanslag. Wanneer je net een nieuwe badkamer hebt en je de kranen en douchewand doorzichtig wil houden, is dat lastig zonder waterontharder.

Waterontharder + waterreiniger binnenkort op de markt

Genoeg redenen dus om een waterontharder aan te schaffen! Maar waar begin je met de zoektocht? Wij kunnen je veel moeite besparen en gelijk doorverwijzen naar de waterontharder van Hydrotense. Hydrotense brengt binnenkort ook een waterontharder op de markt waar je ook je water mee reinigt van overige schadelijke stoffen die in ons water kunnen zitten (chemisch afval, medicijnresten etc.).

Gerelateerde artikelen

App laten maken voor bedrijven

Sporten met een telefoon op zak

Cloud Specialist

De prachtigste asbestemming

Personeelsadviseur Simpra

Ooglidcorrectie