2Binsite Artikel Website
Image default
Dienstverlening

Cloud Specialist

Tegenwoordig vindt er een duidelijk verschuiving plaats in de ICT wereld, er is steeds meer behoefte aan dé cloud specialist. De traditionele ICT verandert naar de ICT 2.0, waar het niet draait om systeemdenken, maar juist om service denken.

 Wat is de cloud specialist?

De Cloud Specialist is niet langer enkel een systeembeheerder. Tegenwoordig worden bestanden niet meer opgeslagen op de hard drive van een computer, maar alles wordt opgeslagen in de cloud. Het probleem is echter dat er nog niet genoeg specialisten zijn met kennis van de die cloud. Vandaar dat de behoefte naar cloud specialisten groter is dan het aanbod, een grote kans voor huidige systeembeheerders die zichzelf willen door ontwikkelen. Ook ligt hier een kans voor bedrijven, om hun werknemers aan te sporen een opleiding gericht op de cloud. Echter is het belang van de cloud bij de meeste mensen en bedrijven nog niet volledig doorgedrongen.

 Het belang van de cloud specialist

 Het belang van de cloud specialist is groter dan de meeste mensen momenteel beseffen. Veel mensen werken al via de cloud, zonder dat zij dat eigenlijk door hebben. Er zitten vele voordelen aan het werken in cloud, echter is daar wel enige kennis voor vereist. Deze kennis wordt momenteel nog maar aangeboden in een beperkt aantal cloudopleiding, echter kan iedereen die opleidingen wel gewoon volgen. Zonder cloud specialisten lopen wij als samenleving het risico om de aansluiting op andere landen mis te lopen, aangezien veel landen al veel verder zijn met het werken in de cloud.

 Wat nu?

Het is verstandig om meer te investeren in de kennis op het gebied van cloud computing. Werken is makkelijker geworden met behulp van de cloud, echter moeten we er wel voor zorgen dat we de kennis wel up to date houden. Vandaar dat er meer cloud specialisten nodig zijn. Heeft u echter een specialist nodig? Dan kunt u terecht bij Cloudrecruiter.it, zij hebben het grootste aanbod specialisten.

http://www.cloudrecruiter.it/35941/cloud-specialist