2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Vitamines en mineralen voor atleten

In de wereld van gezondheid en fitness is een gebalanceerd dieet in combinatie met een gezonde levensstijl de basis voor atleten om hun lichaam op te bouwen. Ook houdt het hun energieniveau hoog en zal het vermoeidheid verslaan waardoor ze op hun best kunnen presteren. Alle vitaminen en mineralen zijn cruciaal en essentieel voor de algemene gezondheid en fitheid. Meer welke vitamines zijn belangrijk als je als atleet veel naar de sportschool gaat? In dit artikel nemen we de belangrijkste vitamines voor atleten met je door.

 

Vitamine C

Vitamine C is een van de algemene vitamines die iedereen nodig heeft. Vitamine C versterkt het immuunsysteem en is vooral een essentiële vitamine voor atleten die buiten trainen, omdat het virussen in de lucht en verkoudheden voorkomt. Naast de immuunversterkende eigenschappen heeft vitamine C ook invloed op je training. Vitamine C heeft namelijk ook start-antioxiderende eigenschappen. Dit is goed voor tijdens de training omdat je tijdens inspanning last krijgt van oxidatieve stress in de spieren.

 

Visolie (Omega-3)

Dit is officieel geen vitamine maar een vetzuur. Maar ondanks dat zijn Omega 3-vertzuren wel een erg belangrijke stof die je nodig hebt. Zeker als je intensief sport. Omega 3-vetzuren helpen namelijk bij het reguleren van de hormonen en de hartslag, en het verlagen van de bloeddruk. De grootste bron van omega-3 zijn visoliën. Deze zijn erg goed voor de cardiovasculaire gezondheid naast het versterken van de spieren en gewrichten. Voor atleten erg belangrijk dus. Ook zijn ze een goede aanvulling op de geestelijke gezondheid.

 

Zink en magnesium

Wanneer je veel sport verbruikt je lichaam ook veel zink en magnesium. Dit verbruik moet bij vel atleten extra worden aangevuld.

Een gebrek aan magnesium in de voeding van een atleet kan leiden tot spierzwakte, vermoeidheid en blessures. Goede bronnen van magnesium zijn onder meer groene bladgroenten, fruit zoals bananen, vijgen, avocado en frambozen, noten en zaden, peulvruchten, zeevruchten en groenten zoals erwten, broccoli, spruiten en spruiten. Ook kan je als atleet extra magnesium nemen in de vorm van supplementen.

Zink zorgt voor een betere spiergroei en draagt ook bij aan het versterken van het immuunsysteem. Zink komt voor in verschillende natuurlijke producten zoals kaas, vlees, graanproducten en veel noten. Ook kan je extra zink innemen door middel van supplementen, net als magnesium.

 

Vitamine E

Vitamine E draagt niet direct bij aan de algehele sportprestaties. Wel is het een belangrijke antioxidant voor sporters. Het voorkomt oxidatieve celschade, verminderd het risico op het oppikken van virussen en verlicht spierkrampen tijdens intensieve lichamelijke inspanningen. Dus ook als sporter zul je baad hebben bij de werking van vitamine E. Donkergroene bladgroenten en vis of voedingsmiddelen die vet bevatten zijn hoge bronnen van vitamine E.

 

Multivitamines

Wil je er als atleet zeker van zijn dat je genoeg vitamines binnenkrijgt? Dan is een multivitaminen supplement de perfecte oplossing. Multivitaminen supplementen bevatten doorgaans meer dan vijf verschillende vitamines. Denk aan vitamine A, B1, B2, C, D3 en E. Eigenlijk bevat het vaak bijna alle essentiële vitamines voor atleten. 

 

Waar koop je goede vitamines en mineralen?

Vitamines en mineralen zijn bij elke drogisterij te koop. Ook zijn ze online veel te verkrijgen. In de voedingssupplementen webshop van Solid Supplements zijn verschillende sportsupplementen te koop waaronder essentiële vitamines en mineralen.

Gerelateerde artikelen

Verschillende strafrechten

Gezellige kinderopvang in Zwolle Stadshagen

Gezichtsbehandeling in Zoetermeer

Een rollator of een rolstoel? Ga voor een rolstoel rollator!

Geen leidingen meer, alles mooi weggewerkt

De voordelen van financial lease