2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

ultrasoon reinigen

ultrasoon reinigen written by: baiteh Ultrasoon reinigen is een proces waarbij delicate items worden gereinigd met een gecombineerde ultrasone golven en een bad van reinigingsoplossing. De werkwijze kan worden toegepast in een groot aantal commerciële, industriële en medische omgevingen.

Wat wordt het voor gebruikt?

ultrasoonbad en aluminium polijsten worden gebruikt in omstandigheden waarin de te reinigen zeker gevaar beschadiging door andere traditionele werkwijzen reinigen – voorbeelden zijn klokkenmakers, juweliers, producenten optische lens, alsmede een aantal medische en industriële applications.Ultrasonic reiniging wordt gebruikt voor reiniging voorwerpen die een uitstekende zachtheid te hanteren nodig – enkele voorbeelden hiervan zijn horloges, juwelen, medische instrumenten, industriële inrichtingen en optische lens. Gebruikt voor elke maat en vorm van het materiaal, kan het proces nog sijpelen door scheuren en gaten en schonen kleine ruimtes. Nog beter, hoeft men niet naar een bepaald item uit elkaar te halen om het schoon te maken, waardoor het hele proces sneller.

De werkwijze is geschikt voor het reinigen van moeilijke, niet absorberende materialen die niet chemisch worden aangevallen door het gebruikte oplosmiddel – als voorbeeld metalen en kunststoffen. Ultrasoon reinigen werkt goed in het verwijderen van een aantal verontreinigingen, zoals stof, vuil, vet, olie, bloed en polijstmiddelen, onder andere.

Hoe werkt het?

Om dit te laten werken, moet items worden gereinigd in een houder met de reinigingsoplossing geplaatst. Afhankelijk van de toepassing kan de reinigingsoplossing gemeenschappelijke kraanwater niettemin ander oplosmiddel is gewoonlijk opgenomen om het reinigingsproces .. Wanneer water wordt gebruikt hulp eenvoudigweg wordt normaal gebruikt samen met een surfactant om de oppervlaktespanning van het lager water, waardoor het schoonmaken proces efficiënter.

De oplossing wordt vervolgens onderworpen aan ultrasone geluidsgolven – een zeer hoge frequentie dat niet kan worden waargenomen door het menselijk oor. Dit gebeurt door middel van een ultrasone reiniging machine met een ultrasone transducer of alleen voor de transducer direct aan de oplossing.

Dit zal compressiegolven veroorzaken in de vloeistof die zal voortbrengen kleine belletjes. De belletjes aangeduid als “cavitatie belletjes” zou dan imploderen, waardoor alle verontreinigingen te worden verwijderd van het object als hun obligaties verzwakken. Deze implosie slechts een klein gedeelte van effect, en derhalve niet beschadigen op het punt te reinigen, maar zijn effectief in het verwijderen van vuil en verontreinigingen van het item.

De grootte van de cavitatiebellen kan ongelooflijke nauwkeurigheid worden behandeld, de grootte van de cavitatiebellen vertrouwen op de frequentie van ultrasone golven door de oplossing wordt doorgegeven – hoe hoger de frequentie, hoe kleiner de belletjes. Dit betekent dat het reinigingsproces extern kan worden gecontroleerd met grote nauwkeurigheid, waarbij gecontroleerde reiniging van tere en reinigen onderdelen met ingewikkelde detail zonder deze te beschadigen het item. Met behulp van ultrasone reiniging, kunnen items nu worden schoongemaakt en nooit hoeft te benadrukken over de schade die zou worden gedaan om de materialen, waardoor het gehele proces ongelooflijk minder gevaarlijk.

https://vangeenen.nl/