2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Salaris in de horeca

Wanneer je een restaurant bent begonnen moet je altijd personeel aannemen. Je hebt koks, een afwasser en mensen in de bediening nodig. Bij het aannemen van personeel hoort ook het geven van salaris. De horecabranche heeft helaas veel ingewikkelde CAO’s en bedrijfstakregelingen. Op deze manier kost het meer moeite om salarissen uit te geven dan bij andere branches. Een loonbureau kan je helpen bij deze lastige loonadministratie. Elke vier weken of maand worden de loongegevens naar de Belastingdienst gestuurd. Het gehele digitale loonafgifte wordt voor je verzorgd. Ook leveren zij een snelle en accurate berekening van de lonen en daarnaast ook toegankelijke informatie op managementniveau. Het is namelijk belangrijk dat je hier zelf kennis van neemt en het niet alleen gemakkelijk overlaat aan een derde partij.  

Voor die vervelende salarisberekeningen kan je ook gebruik maken van een eenvoudige, online hr salarisservice. Deze service wordt met een aantal pakketten en een software gekoppeld voor projectadministratie. Hierdoor heb je snel en makkelijk inzicht over de gehele financiële administratie. In combinatie met de HR Dashboard kan je een totaaloverzicht van salaris- en personeelsinformatie verkrijgen. Met deze salarisservice zitten salarisstroken, loonstaten en journaalposten inbegrepen. Ook kan je online de stamgegevens per medewerker bekijken. Wanneer je vragen over personeelszaken hebt, kan je bij een helpdesk terecht. Voor pensioen, -cao- of arbeidsrechtelijke vragen kun je contact met de service opnemen voor antwoorden.  

Vooral als nieuwe eigenaar van een restaurant heb je genoeg tijd nodig om je personeel in te werken en alles op rolletjes te krijgen. Met de salarisservice houd je genoeg tijd over om je volledig op het restaurant te richten. De prijzen voor een salarisservice zijn afhankelijk van het aantal werknemers dat je in dienst hebt en de frequentie van de verloningstijdstippen. Een vierwekelijkse verloning is uiteraard goedkoper dan een wekelijkse verloning. 

http://www.cbbs.nl/loonbureau/