2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

RPA van Pegamento

Pegamento zet zich in voor innovatie in klantcontact. Pegamento ziet RPA als een kans om door middel van klantcontact meer omzet te genereren. RPA staat voor robotprocesautomatisering. Klantcontact is een zeer belangrijk en relevant onderwerp binnen bedrijven. Door het optimaliseren van het klantcontact worden er kansen benut, zoals meer opbrengsten en loyaliteit. Het contact met klanten kan wel erg tijdrovend zijn, zeker bij een bedrijf met veel klanten. Door robotprocesautomatisering in te zetten bij klantcontact kunnen bedrijven grote voordelen behalen.

Voorbeelden RPA Pegamento bij bedrijven

Hieronder worden een aantal voorbeelden genoemd hoe RPA in de praktijk door bedrijven wordt gebruikt.

–          Postbedrijf

Binnen de post branche wordt er gebruik gemaakt van robot technologie. Zo wordt bij het sorteren gebruikt gemaakt van aan de ene kant menselijke medewerkers en aan de andere kant robot technologie. Door deze combinatie wordt veel tijd en geld bespaard.

–          Installatie

Bij het verkopen van bijvoorbeeld ketels wordt ook robot technologie gecombineerd met menselijke medewerkers. Als iemand met spoed een nieuwe ketel nodig heeft, kan diegene een spoedaanvraag doen en vaak al binnen enkele minuten een passende ketel bestellen. Dit wordt allemaal geregeld door robot technologie. Wanneer er iets afwijkends gebeurd in het proces, geeft de robot automatisch een signaal aan een menselijke medewerker. Deze kan vervolgens controleren of het proces nog goed verloopt. Op deze manier wordt vooral veel tijd bespaard, want klanten worden heel snel geholpen.

–          Verzekering

Een polis kan tegenwoordig volledig geautomatiseerd worden afgesloten. Zorgverzekeraars hebben natuurlijk te maken met heel veel klanten op jaarbasis. Voor deze zorgverzekeraars is het dan ook een mooie kans om met RPA te werken. Er wordt ontzettend veel tijd en geld bespaard door, waar mogelijk, zaken geautomatiseerd te regelen.

Menselijke robot

Er zijn computerrobots, maar er zijn ook humanoïde robots. Dit zijn de robots die je wellicht ooit in een film hebt gezien. Humanoïde robots kunnen bijvoorbeeld worden ingezet om eenzaamheid tegen te gaan of om mensen gerust te stellen. Daarnaast kan een humanoïde robot ook ingezet worden in de zorg of in het onderwijs.

https://www.pegamento.nl/