2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Relatietherapie Rotterdam: ook voor jullie!

Een relatietherapie bezoek je toch alleen als je relatie in zwaar weer verkeert? Wij moeten onze relatieproblemen zelf op kunnen lossen, zonder Relatietherapie Rotterdam. Dit zijn zomaar een aantal drempels die mensen opwerpen als ze horen over relatietherapie. Dat is jammer, want als je vroegtijdig aan de bel trekt en er nog niet zoveel aan de hand is, zijn de problemen sneller opgelost.

Voor welke problemen kan je bij relatietherapie terecht?

Relatieproblemen hebben vaak te maken met communicatie. Ook belangrijke gebeurtenissen kunnen invloed hebben op je relatie, zoals het krijgen van kinderen, ziektes of het overlijden van een familielid. Overspel, jaloezie of financiële problemen zorgen ook voor spanning. Bij al deze problemen is relatietherapie zinvol.

Hoe werkt Relatietherapie Rotterdam?

Het is belangrijk dat jullie een klik voelen met de therapie. In een eerste gesprek is hier dan ook voldoende aandacht voor. Tijdens dit gesprek bespreken jullie met de therapie de achtergrond van jullie relatieproblemen. Zo komt de therapie tot een op maat uitgewerkt behandelplan. Als jullie besluiten te starten met de Relatietherapie Rotterdam worden de eerste sessies gepland. Ook thuis gaan jullie aan de slag met praktische opdrachten en oefeningen. Jullie staan tijdens de gesprekken centraal en niet jullie problemen. Na vaak slechts een beperkt aantal van vijf tot tien sessies zijn jullie voldoende toegerust om thuis zelfstandig verder te werken aan jullie relatie.

Durf de stap te zetten

Er zijn talloze redenen te verzinnen waarom relatietherapie voor jullie niet geschikt zou zijn. Vaak is de ene partner eerder overtuigd van het nut van relatietherapie dan de ander. Gun elkaar de tijd om aan het idee te wennen en plan eventueel een eerste afspraak. Hier kan je al vragen en twijfels kwijt.

https://therapievanderheul.nl/

Gerelateerde artikelen

Het verschil tussen formeel en informeel communiceren in het Engels

Kleine Wonder, het beste voor jouw wonder!

Retraite is goed om tot rust te komen

Reputatiemanagement of crisiscommunicatie? Kies voor een betrouwbare partner!

Transport naar België

Begrijpen welke rol gebarentaal speelt bij de bevordering van sociale insluiting