2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Pokemon kun je vanaf nu ook online spelen

Pokemon bestaat sinds 2020 al 25 jaar. Voor veel mensen was het 25 jarig bestaan van pokemon een tijdreis terug naar vroeger. Vooral voor de leeftijdscategorie 20-35 jaar was dit een bijzonder moment en heeft het er zelfs voor gezorgd dat sommige weer geïntresseerd zijn geworden in de Pokemon serie en spellen. Dit heeft er toe geleid dat de interesse in Pokemon en de bijbehorende accessoires heel snel toe nam. 

2020 was het jaar van Pokemon

Het was niet alleen het jaar van het coronacirus, maar ook het jaar van de terugkeer van Pokemon. In dit jaar werd Pokemon uit het niets weer populair en steeg de interesse in de serie enorm. Winkeliers merkten dat de Pokemon accesoires en TCG (Trading card game) veel sneller uitverkocht dan voorheen het geval was. De hype werd zelfs zo hoog dat bepaalde Pokemon kaartseries meteen op het moment van uitkomen uitverkocht waren. Dit was te danken aan grote groepen mensen die voor de winkel kampeerde om zo als eerste een van deze zeldzame edities in handen te krijgen. De handel hierop was zeer rendabel en het was niet gek dat sommige kaarten of pakketten voor honderden tot duizenden euro’s winst verkocht werden.

De media gaf Pokemon veel aandacht

Dit kwam allemaal door de media die keer na keer liet weten dat Pokemon kaarten enorm veel geld waard konden zijn. Hierdoor waren fanatieke collectors de dupe en moesten zij opeens veel meer geld neerleggen voor de Pokemon kaarten. Later breidde dit zich uit naar video spellen met de zogenaamde pokedex, en werden daardoor deze spellen veel duurder. Collectors waren hier niet blij mee en moesten voortaan ook meer geld neerleggen voor deze videospellen.

Pokemon gaat online

Kortom, 2020 was een belangrijk jaar voor Pokemon en heeft ervoor gezorgd dat het weer een hype werd. Er werden al snel alternatieven ontwikkeld om de stijgende prijzen van de Pokemon franchise tegen te gaan. Zo werden er Pokemon online spellen gemaakt zodat mensen niet meer de fysieke versies van Pokemon nodig hadden om te kunnen spelen. De interesse in deze online Pokemon spellen nam snel toe en sindsdien zitten er duizenden mensen per dag op deze online spellen.

https://www.pokemonstad.nl/pokedex/