2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Moose Färg duurzame beits

De Zweedse beits van Moose Färg is een beits die je op veel toepassingen kunt gebruiken. De verf is geschikt voor bijna alle ondergronden. Wat deze verf aantrekkelijk maakt is dat bij gebruik de structuur van het hout behouden blijft. De verf is ook nog in staat om het hout zijn vocht te laten reguleren. Als het ware ademt de verf een beetje. Hierdoor gaat het hout niet schimmelen of rotten. Met de verf van Moose Färg verleng je de levensduur van het hout gigantisch.

De matte verf heeft goede dekking op het hout, maar zorgt er niet voor dat het helemaal verstikt. Veel andere soorten verf doen dit wel. De verf van Moose Färg is ideaal voor buiten en werkt als buitenbeits. De verf kun je gerust gebruiken op alle soorten hout. Zelfs wanneer deze onbehandeld, zeer grof of juist netjes afgewerkt. Bij het gebruik van deze verf hoef je niet bang te zijn dat het verkeerd gaat als je het gebruikt op geïmpregneerd of gewolmaniseerd hout. Hetzelfde geldt voor reeds geverfd hout.

De verf en carboleum van Moose Färg is de perfecte verf voor het schilderen van je houten huis, tuinhuis, hut, schutting en zelfs je meubels. De verf is stevig en krasbestendig. Door deze eigenschappen is de verf ook geschikt voor het schilderen van veranda’s. Alle soorten verf van Moose Färg zijn relatief milieuvriendelijk. Er zitten natuurlijke stoffen in en de verf is vrijwel geheel vrij van oplosmiddelen.

De matte beits is verkrijgbaar in verschillende kleuren: het iconische Zweeds rood, parelgrijs, diepzwart, en het typisch Zweedse lichtblauw.

De verf trekt gedeeltelijk in het hout. Hierdoor blijft het hout dezelfde structuur behouden.

In geen enkel land op de wereld is er meer expertise op gebied van houtbehandeling en houtbescherming dan in Zweden. De Zweden zijn al jaren bezig met het bouwen van huizen van hout. Moose färg maakt verf en white wash volgens de Zweedse traditie: makkelijk, duurzaam en stijlvol.