2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Legionellapreventie is belangrijk voor de gezondheid

De meeste van ons hebben waarschijnlijk wel eens gehoord van de legionella bacterie. Het is een bacterie die bij de mens kan zorgen voor een ernstige longziekte. Het is een infectieziekte waarbij de longen en de luchtwegen worden aangetast. We spreken in dit geval over legionellose die in twee varianten voorkomt, zoals de veteranenziekte en legionella griep. Vaak kan de ziekte bestreden worden met antibiotica, maar soms ook niet. Wanneer de ziekte ernstig is, kan het zelfs dodelijk zijn. Daarom is legionellapreventie zeer belangrijk. Na de besmetting kan het 2 tot 19 dagen duren voordat u ziek wordt. Ook moet u oppassen voor de legionellagriep. Tijdige behandeling is noodzakelijk.

Het ontstaan van de legionellabacterie

Een belangrijke bron voor het ontstaan van legionellabacteriën is stilstaand water van 25 tot 50 graden Celcius. Daarom wordt er vooral in verpleeghuizen voor gezorgd dat er een goede doorstroming van water is. Legionellapreventie is vooral bij ouderen, die verpleegd worden belangrijk, omdat zij erg vatbaar zijn. Voor legionellapreventie wordt naast de doorstroming van het water gebruik gemaakt van vloeistoffilters.

Legionellapreventie door de filtratie van het water

Door gebruik te maken van de juiste filters kan veel narigheid worden voorkomen. Daarom wordt er ook in tuincentra’s gewerkt met de juiste preventie middelen, omdat er altijd een vochtige lucht is. In die lucht kunnen de bacteriën gemakkelijk ontstaan, omdat er een goede temperatuur heerst.

De desinfectie van water

Door de juiste desinfectie van het water kunnen ziekteverwekkende organismen worden gedood, geïnactiveerd of verwijderd. Doordat de organismen worden geïnactiveerd, kunnen ze niet meer groeien en zich verspreiden. De mensen die het water drinken, dat is gedesinfecteerd, kunnen daardoor niet meer ziek worden. Zorg er dus voor dat er goede waterfilters worden gebruikt en spoel de leidingen regelmatig door. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Vooral tuinkwekerijen zijn daar alert op. Wanneer bekend wordt dat er mensen ziek zijn geworden na een bezoek aan de hun kwekerij zal dat veel mensen afschrikken om langs te komen en een behoorlijke schadepost veroorzaken.

https://www.aquadns.nl/

Gerelateerde artikelen

Leuke echo in Den Haag

Pelletkachel in Eindhoven

Keukens Zeeland bieden volop keuze en bieden waar voor het geld

Cityhopping vanuit Den Haag

Een psycholoog Uithoorn helpt u graag bij moeilijke levenskwesties

Waarom isolatiebedrijf Groen dé partner is als het om dak- en vloerisolatie gaat