2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Leemstuc voor unieke wanden

Leemstuc is dé ideale oplossing om je woning meer natuurlijk te maken en zelfs een gezonder leefklimaat te realiseren. Leemstuc is een materiaal dat al eeuwenlang gebruikt wordt om woningen mee af te werken. Voornamelijk in de meer tropische klimaten. Dit product bestaat uit klei, zand en silt en zorgt voor een prachtige warme sfeer.

TIP: Prachtig in combinatie met riet en donkergroen blad van bijvoorbeeld een mooie grote palm of strelitzia plant. Kortom: helemaal hip en de warme kleuren die o.a. verkrijgbaar zijn bij Eco-bouwmaterialen wil je gewoon!

Voordelen van leemstuc

Leemstuc wordt voornamelijk binnenshuis toegepast (in Nederland) en is vooral populair in de badkamer en keuken. Leemstuc kent de volgende voordelen:

  • Werkt vochtregulerend;
  • Is 100% natuurlijk en bevat geen chemische toevoegingen;
  • Gemakkelijk zelf aan te brengen;
  • Droogt krimpvrij op;
  • Werkt geluiddempend;
  • Gaat zeer goed samen met wandverwarming;
  • Maakt een ruimte minder klam of vochtig.

Benieuwd of leemstuc iets voor jouw interieur kan betekenen? Ik weet het wel zeker! Houd je van natuurlijke materialen en een beetje een boho of Ibizastijl, dan past leemstuc, evenals leemverf, al heel gauw zeer goed in je interieur.

Combineer met leemverf

Ook een echte aanrader voor eenieder die graag de natuur binnenshuis omarmt: leemverf. Kent dezelfde natuurlijke eigenschappen en positieve invloed op het leefklimaat en is nog wel makkelijker aan te brengen. Het leuke van leemstuc vind ik zelf echter dat je er echt een mooie mediterraans ogende wand van krijgt, omdat je ziet dat het om natuurlijk stucwerk gaat. Terwijl leemverf wel nog steeds oogt als verf. Neemt niet weg de beschikbare kleuren verf bij Eco-bouwmaterialen hartstikke natuurlijk zijn!

Leemstuc bestellen

Leemstuc of leemverf bestellen doe je bij Eco-bouwmaterialen. Zij weten alles over deze (en vele andere) natuurlijke bouwmateriaal. Wil je nou weten hoe je zelf leemstuc kunt aanbrengen? Ga naar hun website en hier vind je zeer veel informatie inclusief instructievideo’s. Handig!

http://www.eco-bouwmaterialen.nl/