2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Het leren fietsen

Kinderen leren als ze jong zijn om te fietsen. Vaak is dit rond de 5 jaar dat ze beginnen te leren fietsen. Kinderen groeien allemaal op hun eigen wijze. Dus dit kan ook op een ander tempo gaan. Dit komt door de motoriek van je kind. Ook zijn niet alle kinderen even gemotiveerd om te leren fietsen. Fietsen is een belangrijke oefening voor je kind. In Nederland is dit nog belangrijker, omdat de fiets hier heel veel wordt gebruikt. Als je kind eenmaal kan fietsen dan verleren ze het nooit meer. Naast leren fietsen op zijwieltjes op een jonge leeftijd kan je kind ook nog op een andere manier helpen. Een loopfiets voor 1 jarige helpt je kind om de motoriek te ontwikkelen.

Loopfiets 1 jaar

Een loopfiets vanaf 1 jaar is niet alleen voor speelgoed bedoeld. Het is een perfect middel om je kind te helpen. Het helpt je kind zich verder te ontwikkelen. Het is ontzettend leuk voor een baby vanaf 1 jaar oud. Het is uitdagend, nieuw en je kind kan het op zijn of haar eigen manier ontdekken. Voor de ouders is de ontwikkeling die erbij komt kijken alleen maar leuk. Het helpt jou kind oefenen en zorgt ervoor dat hij of zij went aan het balanceren op de fiets.

Stappenplan:

Controleer of jouw kind er al klaar voor is en ook interesse voor heeft. Is dit niet zo dan kan je beter nog even wachten ermee. Heeft jouw kind wel al interesse in een loopfiets voor 1 jaar dan kun je als ouder verder. Koop een loopfiets die een goede hoogte en lengte heeft voor je kind. Hierbij let je erop of hij of zij bij de grond komt met de voeten. Daarnaast kijk je of de knieën niet het stuur raken bij het afzetten. Het is verstandig om je kind mee te nemen voordat je een fiets koopt, zodat je zeker weet of die goed is. Als het de eerste keren nog niet lukt of toch niet wilt proberen geef het dan nog wat tijd. Respecteer de gevoelens en reacties van jou kleine en probeer rustig te blijven en geduldig. Een loopfiets vanaf 1 jaar kun je ongeveer gebruiken tot een jaar of 2. Dan zijn de meeste kinderen al een stuk groter en gegroeid en is het tijd voor een nieuwe.

https://fietsie.nl/loopfiets-1-jaar/

Gerelateerde artikelen

De beste feestoutfits

Leer uw baby kennen tijdens een echo in Echopraktijk Liva in Leiden

Op zoek naar een incassobureau Tilburg? Neem contact op met Onyx Advocaten

Ontstoppingsbedrijf Amersfoort

Een complete eenmanszaak

Photobooth huren bij Propfun