2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Het bezoeken van een kunstgalerie

Een kunstgalerie is een ruimte waar kunstenaars gebruik van maken om het werk dat ze maken ten toon te stellen. Het is een ruimte waar kunstenaars hun werken kunnen verkopen, maar ook om ervoor te zorgen dat ze meer bekendheid krijgen. Hoe bekender een kunstenaar wordt, hoe meer zijn werkstukken waard worden. Dat kan voor het maken van schilderijen, glaskunst, beeldhouwkunst en edelsmeedkunst. Alle soorten media zijn mogelijk in een kunstgalerie. Over het algemeen kan iedereen in een kunstgalerie gaan kijken. Er wordt aan personen de kans gegeven om kosteloos te genieten van oude en nieuwe kunstwerken. In feite worden er alle vormen van kunst tentoongesteld.

De opening van een kunstgalerie

Een opening van een kunstgalerie wordt feestelijk aangepakt. We spreken hierbij over een vernissage. Voor de opening worden bepaalde personen door de galerie en deelnemende kunstenaar(s)uitgenodigd. Vernissages worden bekend gemaakt door advertenties, kunstagenda’s en uitnodigingen. De samenkomst bij een opening is een sociale bijeenkomst, waarbij het niet alleen gaat om zelfpromotie, maar ook de kennissenkring uit te breiden.

Preview van een kunstgalerie

Het gebeurt soms dat er een preview voor de opening is. Hierbij kan een uitgekozen gezelschap nog voor de opening genieten van de kunstwerken die er in de kunstgalerie hangen. Het zijn vaak kunstliefhebbers die ook kunst aankopen. Omdat ze voor de opening worden uitgenodigd, hebben ze de eerste keus om bepaalde stukken aan te kopen. Ze kunnen dat doen voordat de beste werken al verkocht Zijn.

Een professionele kunstgalerie

Hier worden vaak unicaten tentoongesteld. Ook komt het voor dat er grafisch werk in een bepaalde oplage multiples worden tentoongesteld. Wanneer er een unicaat tentoon wordt gesteld, dan geeft dat aan dat er slechts één exemplaar van is gemaakt. Een multiple geeft aan dat er meerdere gelijksoortige werken zijn. Wanneer er een kunstvoorwerp wordt verkocht, dan zal de kunstgalerie daar 35 tot 50% van de verkoopprijs voor krijgen. Dat zijn bemiddelingskosten en de kosten die gemaakt worden om de tentoonstelling te regelen.

Gerelateerde artikelen

Relatietherapie Rotterdam: ook voor jullie!

Arnhem mediator scheiden

Meer dan 30 jaar ervaring in RVS tankbouw

Een rollator of een rolstoel? Ga voor een rolstoel rollator!

Kies ook voor een ervaren dakdekker Assen

Elektrische auto laden met een slimme laadpaal