2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

CV ketel storing oorzaken, gevolgen en oplossen door een loodgieter in Haarlem

Een storing aan een CV ketel kan vervelende gevolgen hebben voor het huishouden, zeker in de winter waarbij de verwarming regelmatig hard moet werken om de kamers goed op temperatuur te houden. Wat kan je het beste doen om dit te voorkomen of op te lossen? De expert van TFK Haarlem vertellen u graag meer. Met spoed iemand nodig? Kijk eens op de website van Loodgieter TFK Haarlem.

Een ketel die regelmatig uitvalt

Wanneer je te maken hebt met een ketel die uitvalt, kan je kijken of de druk wel voldoende is, dit kan je aflezen op de meter van CV ketel, meestal moet deze tussen de 1 en 2 bar zijn. Wanneer de druk te laag is, zal de ketel niet meer goed functioneren. Kijk dus regelmatig of de druk goed is, normaliter wordt 1x per jaar bijvullen aanbevolen. Als je erg vaak moet bijvullen, betekent dat dat er ergens een lek is. Dan kan je het beste een vakman zoals een loodgieter inschakelen om de leidingen te laten controleren. Naast een lek kan het ook zijn dat het expansievat niet meer goed werkt en lekt. Dit is iets wat je makkelijk zelf kunt testen: neem een schroevendraaier (of iets anders van metaal) en tik zowel tegen de onder- als bovenkant. Er moet een duidelijk hoorbaar verschil zijn. Als je geen hol geluid hoort, betekent dat er een lekkage is. Hierdoor kan het drukverschil niet meer goed worden opgevangen. 

De CV ketel slaat niet aan

Hier kunnen diverse oorzaken aan hangen, vaak zie je bij de thermostaat een foutmelding staan om zo de oorzaak te achterhalen. Vaak is het verstandig om in deze situaties een bedrijf te bellen die een cv monteur kan langssturen om de oorzaak te achterhalen, er kunnen namelijk meerdere oorzaken zijn. 

Brommende geluiden

Wanneer je rare, brommende geluiden hoort, kan het zijn dat er onderdelen zijn versleten en deze vervangen dienen te worden. Denk aan een pakking, branderautomaat of andere zaken die de vervelende geluiden veroorzaken. Sommige geluiden horen bij de CV ketel (bijvoorbeeld het aanslaan). 

Service abonnement bij loodgieter, wel of niet doen?

Als huiseigenaar kan je een service abonnement voor cv onderhoud afsluiten bij diverse aanbieder zodat je een zekerheid hebt wat betreft je CV ketel: monteurs zullen langskomen wanneer er storingen zijn en de meeste kosten worden hierbij gedekt. Daarbij krijgt de ketel om de 2 jaar een onderhoudsbeurt. Je betaalt een vast bedrag per maand. Veel CV ketels zijn tegenwoordig erg goed en gaan dus ook minder snel kapot. Daarom is het de vraag of een service abonnement de moeite waard is. Je kunt namelijk ook zelf geld apart houden voor eventuele vervangingen. En uiteraard kan je, als je handig bent, zelf het onderhoud doen en de reparaties.