2Binsite Artikel Website
Image default
Beauty en verzorging

Bovenooglidcorrectie: alles wat je moet weten

Een bovenooglidcorrectie is een cosmetische ingreep die wordt uitgevoerd om de bovenste oogleden te verjongen en de ogen te laten stralen. Deze ingreep kan een uitkomst zijn voor mensen die last hebben van hangende of zware oogleden, wat zowel een esthetisch als een functioneel probleem kan zijn. Hieronder bespreken we de verschillende fases van een bovenooglidcorrectie, zodat je goed voorbereid bent op wat je te wachten staat. Ooglift Maarssen

Voorbereiding

Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op een bovenooglidcorrectie. Dit begint met een consult bij de plastisch chirurg. Tijdens dit consult zal de chirurg kijken of je een geschikte kandidaat bent voor de ingreep. Daarnaast zal hij of zij uitleggen wat de ingreep inhoudt en wat je kunt verwachten tijdens en na de operatie. Verder zal er een medische vragenlijst worden ingevuld en zal er bloed worden afgenomen om te controleren of je gezond genoeg bent voor de ingreep.

De operatie

De operatie vindt meestal plaats onder plaatselijke verdoving en duurt ongeveer een uur. Tijdens de ingreep wordt er een klein stukje huid en vetweefsel weggehaald van het bovenste ooglid, waardoor het ooglid weer mooi strak komt te staan. Na de ingreep krijg je een drukverband om je ogen om zwelling en bloeduitstortingen te voorkomen.

Herstelperiode

Na de operatie zal je oogarts je instructies geven over hoe je het beste kunt herstellen. Het is belangrijk om de eerste dagen na de ingreep veel rust te nemen en je hoofd hoger te houden dan de rest van je lichaam. Ook mag je de eerste dagen niet in je ogen wrijven en geen make-up gebruiken. Na een week mag je meestal weer aan het werk, maar sporten en andere intensieve activiteiten kun je beter nog even vermijden.

Resultaat

Na een bovenooglidcorrectie zul je merken dat je ogen er jonger en frisser uitzien. De resultaten zijn meestal langdurig en het kan jaren duren voordat je opnieuw een correctie nodig hebt. Het is echter wel belangrijk om te beseffen dat de resultaten van een bovenooglidcorrectie niet onmiddellijk zichtbaar zijn. Het duurt enkele weken tot maanden voordat de zwelling volledig is verdwenen en het uiteindelijke resultaat zichtbaar is.

Conclusie

Een bovenooglidcorrectie kan een uitkomst zijn voor mensen die last hebben van hangende of zware oogleden. Door je goed voor te bereiden en de instructies van je oogarts op te volgen, kun je ervoor zorgen dat het herstel zo voorspoedig mogelijk verloopt en dat je snel kunt genieten van het resultaat. Ben je geĆÆnteresseerd in een bovenooglidcorrectie, maak dan een afspraak met een ervaren plastisch chirurg voor een consult