2Binsite Artikel Website
Image default
Banen en opleidingen

Traineeship gemeente

Het beeld van gemeenteambtenaren is niet zo positief. Het publiek vindt ambtenaren traag, bureaucratisch en de gemeente heeft een duf imago. Waarom zou u eigenlijk wèl bij een gemeente gaan werken met een traineeship?

Midden in de samenleving

Een gemeente staat het meest bekend om de uitgifte van paspoorten of een rijbewijs, maar de gemeente is zoveel meer. Als ambtenaar zorgt u ervoor dat alle inwoners in uw gemeente kunnen wonen, leven en werken. U bent voortdurend bezig met het afwegen van belangen. Wat voor bedrijf A goed is, is misschien niet goed voor bedrijf B en wat bewonersgroep X wil, is niet in het belang van bewonersgroep Y. Dit speelt zich bovendien af in een politieke omgeving met alle aanwezige politieke kleuren. De grote hoeveelheid aan thema’s en de complexe omgeving, maakt het werken bij een gemeente interessant en uitdagend.

Waarom een traineeship bij een gemeente

Door de grote hoeveelheid onderwerpen en functies zijn er veel mogelijkheden bij een gemeente om uzelf te ontwikkelen. Het is mogelijk om uzelf te specialiseren, maar als u zichzelf in de breedte wilt ontwikkelen als generalist zijn er ook meer dan genoeg mogelijkheden. Een traineeship bij een gemeente biedt u de kans om een gemeente goed te leren kennen en te ontdekken wat er allemaal mogelijk is. U combineert werken en leren. Door verschillende opdrachten uit te voeren op wisselende plekken binnen een gemeente leert u veel in de praktijk. Daarnaast is er volop aandacht voor scholing en intervisie.

Met een traineeship bij een gemeente zet u de eerste stap richting een succesvolle carrière binnen de lokale overheid.