2Binsite Artikel Website
Image default
Banen en opleidingen

Outplacementbureau Werkcontact naar nieuwe locatie in Breda

Outplacementbureau Werkcontact in Breda heeft per 1 januari een tweede locatie in Breda geopend.
Het outplacementbureau is nu ook gevestigd in de voormalige brouwerij van Oranjeboom in het gebouw “De Drie Hoefijzers”. Het gebouw is het oude hoofdkantoor van Oranjeboom en is ontworpen door het bekende Bredase architectenbureau F.P. Bilsen en Zoon. In 2010 is het gebouw volledig gerestaureerd.

De brouwerij werd in 1538 door Hendric van den Corput opgericht en in 1628 hernoemd naar de smidse aan de overkant van de brouwerij “De Drie Hoiefijssers”. Daarna had de brouwerij verschillende eigenaren en in het jaar 1807 werd N. Smits eigenaar waarvan de achterkleinzoon trouwde met Philomena Maria Coletta Petronella van Waesberghe waardoor de nieuwe naam F. Smits van Waesberghe ontstond. Deze brouwerij groeide uit tot één van de meest succesvolle brouwerijen van Nederland. In 1995werd de brouwerij overgenomen door het Belgische concern Interbrew. Dit bedrijf verplaatste de productie naar de brouwerij van Dommelsch en naar diverse  Belgische brouwerijen. In 2004 werd de brouwerij van Oranjeboom in Breda gesloten. Alleen het oude kantoor gebouw werd gespaard en is nu een monumentaal pand en Industrieel erfgoed.

“Het is werkelijk een prachtig pand”, aldus Rein Reddingius, Senior Consultant bij Werkcontact Outplacement. “We zijn al jaren actief in de regio Breda en vonden het eigenlijk wel tijd voor een volgende stap, het is belangrijk dat onze klanten en cliënten ontvangen worden in een omgeving die energie geeft maar ook rust uitstraalt. Daar voldoet dit gebouw prima aan”.

Werkcontact Outplacement is vooral gespecialiseerd in het begeleiden en bemiddelen van medewerkers die door ontslag of reorganisatie hun baan zijn kwijtgeraakt of deze op korte termijn dreigen te verliezen. Het outplacementbureau is in 2003 opgericht door Joep Herni. Hij is nog steeds actief binnen het bedrijf. Het outplacementbureau in Breda is gastvrij; “onze koffie is lekker en een vrijblijvend oriënterend gesprek is altijd mogelijk”, aldus Reddingius.

https://www.outplacementbureau.nl/outplacementbureau-breda/