2Binsite Artikel Website
Image default
Banen en opleidingen

Gegarandeerd slagen en succes behalen? Dat doe je zo

Vraag je je ook wel eens af hoe succesvolle mensen zo ver zijn gekomen? Gewoon, uit nieuwsgierigheid of fascinatie, of omdat je zelf ook wat meer dingen wilt bereiken? In de meeste gevallen is het geen hogere wiskunde, maar zijn het kleine dingen die ook jij in je dagelijks leven kunt toepassen en ben je altijd geslaagd.

1.      Iedereen heeft een andere vorm van succes

De eerste reden waarom mensen niet succesvol zijn, of denken dat ze dat niet zijn, is omdat ze zich vergelijken met anderen. Er zijn verschillende redenen om dit niet te doen. Ten eerste kan het zijn dat diegene waar je zo naar op kijkt, al in een andere fase is van zijn leven. Diegene is bijvoorbeeld ouder, heeft meer ervaring opgedaan, enzovoort. Ten tweede kun jij een andere invulling geven aan  het woord succes dan bijvoorbeeld vrienden en familie. Zij vinden het bijvoorbeeld belangrijk dat je een goedbetaalde baan hebt en een huis, terwijl jij juist voor jezelf wilt beginnen en het niet erg vindt als je wellicht iets minder inkomen hebt.

2.      Schrijf kleine en grote doelen op

Doelen blijven vaak maar dromen omdat ze alleen in je hoofd zitten. Het is ook belangrijk dat je er in de praktijk mee aan de slag gaat. De makkelijkst eerste stap, is door jouw doel op te schrijven en een stappenplan te maken om je doel te behalen. Een groot doel in één keer halen is onmogelijk, telkens kleine doelen halen niet. Vergelijk het met leren. In een avond alle stof leren lukt niet, maar door telkens een beetje te leren ben je altijd geslaagd.

3.Trek af en toe de stoute schoenen aan

Dit is spannend en leuk tegelijk. Wanneer je telkens kleine stapjes buiten je comfort zone zet, merk je dat het makkelijker wordt om dingen te doen die je eerst niet zou durven.

https://theorie-oefenexamen.nl/100geslaagd/