2Binsite Artikel Website
Image default
Banen en opleidingen

Aandachtspunten bij het starten van een onderneming

Een onderneming, het is de droom van vele om eigen baas te zijn. Volgens onderzoek zijn alleen al in het tweede kwartaal van dit jaar maar liefst 60 000 bedrijven opgericht. Dit is een grote sprong in vergelijking met het tweede kwartaal van 2020 waarin 49000 nieuwe bedrijven werden opgericht. Het is dus duidelijk dat het hebben van een onderneming populairder is dan ooit. Zo is het belangrijk om te weten welke rechtelijke vorm een bedrijf wordt. Er is namelijk een verschil tussen een naamloze vennootschap (nv) en besloten vennootschap (bv). Een nv heeft namelijk publieke aandelen, terwijl een bv private aandelen. De meeste ondernemers, beginnen daarom met een eenmanszaak. Kortom, er komen nog wel een aantal belangrijke zaken kijken bij het runnen van een onderneming. Wat deze zaken zijn, lees je hieronder!

De KvK en wettelijke eisen

Een aantal onderwerpen die aan bod komen in het stappenplan zijn onder ander de inschrijving bij de KvK, wettelijke eisen en een financieel plan en ondernemingsplan. Een bedrijf mag zich namelijk pas een bedrijf noemen als het officieel staat ingeschreven in de KvK. De Kamer van Koophandel is een onderneming die Nederlandse bedrijven en organisaties informatie, voorlichting en ondersteuning biedt. Een onderneming moet echter wel aan bepaalde wettelijke eisen voldoen. Zo zijn er bepaalde eisen wat betreft het beroep. Zo zijn er voor bepaalde beroepen bepaalde beroepskwalificaties zoals het hebben van een diploma of het afleggen van bepaalde diploma’s. Als er een bedrijfspand voor de firma is dan moet de brandveiligheid van dit band ook worden gewaarborgd aan de hand van een aantal eisen.

Financieel plan, Ondernemingsplan en marktonderzoek

Daarnaast kan een ondernemer door middel van een financieel plan in kaart brengen hoeveel geld er nodig is en of daar eventueel financiering voor nodig is. Een accountant Barneveld kan daarbij helpen. Een financieel plan is vaak ook noodzakelijk als een handelszaak geld wil lenen bij een bank. Een ondernemingsplan is daarentegen niet verplicht maar is wel handig om een overzicht te maken van de plannen van het bedrijf. Ook kan een ondernemer aan de hand van een ondernemingsplan zichzelf presenteren aan potentiële investeerders. Tot slot sluit het onderzoeken van de markt waarin de onderneming zich begeeft, goed aan bij de haalbaarheid van de plannen van een eigen bedrijf. De concurrentie, of hoe het product of dienst van de desbetreffende onderneming op de markt worden gebracht zijn belangrijke pijlers in een markonderzoek. Een ander aandachtspunt in het onderzoek is de doelgroep van een establishment.

https://vacura.nl/accountant-barneveld/